Rajkai Takarék

Új Magyarország Agrárfejlesztési Hitelprogram

Agrárfejlesztés

Agrárfejlesztés

Új Magyarország Agrárfejlesztési Hitelprogram

Hitel célja:

A mezőgazdaság versenyképességét, a piacok megőrzését, az innovációt, a jó minőségű
termékek előállítását, az energia és költségtakarékos módszerek alkalmazását, a környezetvédelmet elősegítő beruházásokhoz kedvezményes források biztosítása, továbbá fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz, különösen az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program pályázataihoz kapcsolódóan kiegészítő forrás biztosítása a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban EGT3) területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások részére. A részletes hitelcélokat jelen termékleírás melléklete tartalmazza.

Hitel típusa:

Éven túli lejáratú beruházási hitel.

Hitelfelvevők köre

1., 4. hitelcél esetén: A kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban KKV törvény) szerint Magyarországon székhellyel, vagy az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások amelyek:
 

  • egyéni vállalkozás,
  • gazdasági társaság,
  • szövetkezet, vagy
  • európai részvénytársaság
    formában működnek, és mezőgazdasági tevékenységet folytatnak.

2. hitelcél esetén: A fiatal mezőgazdasági termelők, akik a KKV törvény hatálya alá tartozó Magyarországon székhellyel, vagy az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező vállalkozást indítanak el, és megfelelnek legalább a következő feltételeknek:

  • 40 évesnél fiatalabbak és első alkalommal kezdenek gazdálkodni, mezőgazdasági üzem vezetőjeként;
  • rendelkeznek a megfelelő szakképzettséggel és szakmai alkalmassággal;
  • a gazdálkodási tevékenységük fejlesztésére vonatkozó üzleti tervet nyújtanak be.

3. hitelcél esetén: A fentiekben meghatározott KKV törvény hatálya alá tartozó, valamint KKV-nak nem minősülő magyarországi székhelyű, vagy az EGT területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező vállalkozások amelyek

1. 2. és 3. hitelcél esetén: az 1990. évi V. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti vállalkozói igazolvány nélkül tevékenykedő őstermelők. (A hitelfelvevők köre a továbbiakban együttesen mezőgazdasági vállalkozás)
 

Agrárfejlesztési Hitelprogram Termékleírás
MFB honlapja
 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

Új Magyarország Agrárfejlesztési Hitelprogram

Kondíciók és díjak
 
Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont