Hírek

[2016.10.24.]

Tájékoztatás szombati zárva tartásról!

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet szombaton nyitva tartó városi egységei 2016. november 26-án a Takarékszövetkezettől független technikai okok miatt zárva tartanak.

Tovább >>
image

Türelmüket, megértésüket köszönjük!

[2016.10.10.]

Tisztelt Ügyfeleink!

A személyes tájékoztatáson kívül ezúton is jelezzük, hogy Takarékszövetkezetünk 2016. szeptember 30.-val megszüntette a betétgyűjtő pénztárait.

Tovább >>

A személyes tájékoztatáson kívül ezúton is jelezzük, hogy Takarékszövetkezetünk 2016. szeptember 30.-val megszüntette az alábbi településeken levő betétgyűjtő pénztárait:

 • Agyagosszergény
 • Bogyoszló
 • Mihályi
 • Páli
 • Röjtökmuzsaj
 • Szil

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Szil községben található ATM továbbra is rendelkezésükre áll.

Meglévő és új ügyfeleinket a szomszédos Rajkai Takarék kirendeltségekben sokkal szélesebb termékpalettával jobb szakmai színvonalon továbbra is kiszolgáljuk.
Kérjük, keressenek Bennünket, ha pénzügyeik megoldásában segítségre szorulnak.

Tisztelettel:
Rajkai Takarék

[2016.09.23.]

Tisztelt Ügyfelünk!

Az alábbiakban tájékoztatjuk az október, november hónapra vonatkozó ünnepi nyitva tartásunkról, valamint a megbízások teljesítésének rendjéről.

Tovább >>
image
 • 2016. október 14. (péntek) - hétfői nyitva tartás szerint
 • 2016. október 15. (szombat) - pénteki nyitva tartás szerint
 • 2016. október 29. (szombat) - zárva
 • 2016. október 31. (hétfő) - zárva
 • 2016. november 1. (kedd) - ünnepnap

Kérjük Önöket, hogy megbízásaikat elektronikus csatornákon 2015. 10. 15.-én 11:30-ig szíveskedjenek beküldeni. Az azt követően beküldött megbízásaik a következő munkanapon kerülnek teljesítésre.

A szombati munkanapon a bejövő és kimenő deviza-átutalások feldolgozása nem történik meg. A devizapiacok illetve külföldi partnerbankok szempontjából ezek a napok munkaszüneti napok, illetve ezeken a napokon árfolyam sem áll rendelkezésre.

Üdvözlettel:
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2016.09.21.]

Bankkártyákat érintő csalássorozat

Felhívjuk a bankkártya birtokosok figyelmét egy aktuális, telefonos csalássorozatra.

Tovább >>
image

Az elkövetők mobiltelefon társaságok hivatalos ügyintézőinek adják ki magukat. „Nyereményjáték” 100 ezer forintot meghaladó, sikeres nyerteseként arra kérik az ügyfelet, hogy töltsön fel egy megadott számhoz tartozó telefonkártyára elektronikusan 10 ezer forint körüli összeget. A feltöltés végrehajtása ellenére az ígért nyereményhez a károsultak természetesen nem jutnak hozzá.

Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy ezekben az esetekben a kártyabirtokos önszántából, szabályos pénzügyi tranzakciót hajt végre a telefonkártya feltöltésével, így a bank részéről nincs lehetőség a tranzakció visszavonására, az összeg visszafizetésére.

 • Kérjük, a hasonló esetek elkerülése érdekében, nyeremény reményében ne töltsenek fel ismeretlen telefonkártyákat!
 • Bankkártya adataikat fokozott óvatossággal kezeljék, ne adják ki sem telefonos megkeresések, sem közösségi oldalon történő felhívások esetén!
 • Ne keressen fel bankautomatát a csalók által megadott kódok beütése céljából (valójában telefonegyenleget akarnak feltöltetni Önnel!)
 • Ne árulja el lakcímét vagy tartózkodási helyét!

Amennyiben Ön is a csalók áldozatává vált, kérjük, forduljon a rendőrséghez!

[2016.09.05.]

Electra Internet Bank változás!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Electra Internet Bank használatánál egy megemelt biztonsági megoldás bevezetését végezzük el 2016. 09. 15-én 22 órától.

Tovább >>

A megemelt biztonsági szint bevezetésével egy időben az elavult, sok esetben már a szoftver gyártója által sem támogatott operációs rendszerek és internet böngészők támogatása megszűnik. Ezekről a már nem támogatott rendszerekről és böngészőkből az Electra Internet Bank nem lesz elérhető és használható.
A fent jelzett időpont után az Electra Internet Bank használata minimálisan az alábbi internet böngésző verzió, illetve operációs rendszer szükséges:

Böngésző:

 • Google Chrome 30
 • Mozilla Firefox 27
 • Internet Explorer 11
 • Microsoft Edge bármely verziója
 • Opera 17
 • Safari 7
 • bármely más TLS v1.2 titkosítást támogató böngésző

Operációs rendszer:

 • Microsoft Windows 7 / 8 / 8.1 / 10
 • Microsoft Windows Phone 8.1 / 10
 • Apple Mac OS X 10.9
 • Apple iOS 7.1
 • Linux OpenSSL 1.0.1l
 • Android 4.4.2
 • Oracle Java 8

Amennyiben problémával találkoznak, javasoljuk a böngésző frissítését, vagy újratelepítését, esetlegesen más böngésző használatát.

Tisztelettel:

Rajkai Takarék
 

[2016.08.10.]

Értesítés

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy 2016. augusztus 31-i hatállyal a TakarékMatrica Program megszüntetésre kerül.

Tovább >>
image

A Takarékpont TakarékMatrica Program Szabályzata 4. pontja értelmében a program megszüntetetését követően 60 napig, azaz 2016. november 1. napjáig biztosítjuk a befizetések után járó matricákat, valamint a betelt albumok ajándékra történő beváltását.
2016. november 1-től a betelt albumokat ajándékra váltani, valamint ezzel kapcsolatos igényt támasztani nem lehet.
 

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet
 

[2016.06.01.]

Felhívás

A leghűségesebb város tisztelegve Széchenyi emléke előtt, soproni szobrán magyarul, németül, horvátul és angolul kőbe véseti a hazaszeretetről vallott gondolatát.

Tovább >>
image

Kedves Olvasó!

A leghűségesebb város tisztelegve Széchenyi emléke előtt, soproni szobrán magyarul, németül, horvátul és angolul kőbe véseti a hazaszeretetről vallott gondolatát.

„A hazaszeretet azon szent láng, melyért, bármily gyermeki érzelemnek gúnyolják is azt a világ hidegen számító cosmopolitái, nincs mit pirulnunk, mert a legtöbb magasztos cselekedet mégis innen vette, innen veszi, és innen fogja venni a Földön eredetét.”

(részlet Széchenyinek 1846-ban, az Akadémia decemberi ülésén elhangzott beszédéből)

Célunk Széchenyi szellemén keresztül felhívni mindannyiunk figyelmét a hazaszeretet fontosságára, amit betűvédnökségi programunkon keresztül kívánunk elérni.

Mindannyian tudjuk, hogy a közösség építőkövei az azt alkotó emberek: az egyén életének értelmét közösségének, tágabb értelemben nemzetének fenntartása jelenti. Ugyanúgy, ahogy az emberi sejt létének értelmét is az egységes egész, az ember szolgálata jelenti. Önmagukban a betűk értelmetlenek: értelmet csak egymás mellé leírva, szavakat alkotva, gondolattá válva nyerhetnek.

Szülőföldünk közösségének is célt, értelmet az ad, ha testvér közösségeink megfogva egymás kezét, összekapaszkodva-vállvetve együtt szolgálhatják az egyet, az egészt: nemzetünket és hazánkat.

Ennek az igazságnak szimbolikus kifejezője a betűvédnökség, amellyel – ahogy Széchenyi is mindnyájunké –, minden betűnek lehet akár több őrzője is, akik erejükhöz, tehetségükhöz mérten részesei lehetnek a hazaszeretet fontosságát hirdető programunknak. E gondolatból következően lehetőséget adunk arra is, hogy csoportok, közösségek – az egyéni védnökökre vonatkozó feltételekkel megegyezően – szintén vállalhassanak védnökséget egy-egy betű felett. Így családok, társaságok, munkahelyi kollektívák, iskolai osztályok, baráti körök és más szerveződések is kinyilváníthatják tiszteletüket Széchenyi szelleme és alkotó munkája iránt.

A kezdeményező Ha-Mi-Összefogunk Európai Szövetkezet a szobor megújításához kapcsolódóan támogatni fogja a Soproni Széchenyi István Gimnáziumot is, amely megemlékezve névadója születésének 225. évfordulójáról egy, az egész Kárpát-medence középiskolás ifjúságára kiterjedő Széchenyi-vetélkedőt szervez.

A közös összefogással megújított szobrot Széchenyi István születésének 225. évfordulóján, 2016. szeptember 21-én fogják ünnepélyes keretek között közösen felavatni és átadni a nagyközönségnek.

E célok jegyében reméljük, kérjük és várjuk szülőföldünk és az egész Kárpát-medence polgárainak támogatását!

Kedves Olvasó! Legyen Ön is a hazaszeretet szent lángjának védelmezője, a 870 aranyozott betű egyikének őrzője, a betű védnöke!

a program szervezői
 

Forrás: http://www.szechenyiszobor.hu/

[2016.05.13.]

FELHÍVÁS

Felhívjuk a kárrendezésben érintett ügyfelek figyelmét, hogy 2016. május 18-án, 19-én, 24-én és 27-én a Sopron, Kőszegi utcai, valamint a győri fiókunk hosszabbított nyitva tartással várja Önöket.

Tovább >>
image

Kirendeltségeink elérhetőségei:

A hosszabított nyitva tartás részletei:

 • 2016. május 18. szerda: 17:00-ig
 • 2016. május 19. csütörtök: 17:00-ig
 • 2016. május 24. kedd: 17:00-ig
 • 2016. május 27. péntek: 16:00-ig

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy a pénztárzárás fél órával előbb történik meg.

Üdvözlettel: Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2016.05.12.]

Tisztelt Ügyfelünk!

Szövetkezeti Hitelintézetünk tudomására jutott, hogy az Integráció egyes tagjainak ügyfeleit ismeretlen személyek keresik meg telefonon egy Magyar Távközlési Cég ügyintézőjének kiadva magát. A telefonáló 150.000 Ft nyeremény átvételét helyezi kilátásba, a pénz átvételének feltétele, hogy az ügyfél 15.000 Ft-ot feltölt ATM-n keresztül egy megadott telefonszámra.

Tovább >>

Kérjük, hogy ne tegyen eleget a telefonáló kérésének, ne töltsön fel pénzt a megadott telefonszámra, mert az ismeretlen személy ezt csalási szándékkal teszi.

Üdvözlettel:
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2016.04.26.]

10 éves a Győri kirendeltségünk!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, Tagjainkat és Partnereinket, hogy a győri fiókunk fennálásának 10. évfordulóját ünnepli 2016. május 2-án.

Tovább >>
image

Ehhez a jeles évfordulóhoz kapcsolódóan 2016. május 2-án, hétfőn a 10. Marketing Hozzájáruló Nyilatkozat kitöltőjét megajándékozzuk egy 10.000 Ft-os értékpapírszámla egyenleggel, amelyen megtakarításait elhelyezheti.

A részletekről érdeklődjön a győri kirendeltségünkön!

Köszönjük ügyfeleink bizalmát, amellyel megtisztelik kirendeltségünket és a továbbiakban is állunk szíves rendelkezésükre pénzügyi terveik megvalósításában.

Üdvözlettel:
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2016.02.01.]

Győrbe érkezik a „Segítség a CSOK-hoz”!

Ha szeretne többet megtudni a CSOK-ról, aktuális információkkal, személyes tanácsadással segítjük 2016. február 8-án Győrben a Leier City Center Irodaházban.

Tovább >>
image

2016. január 1-jétől jelentős változások léptek életbe a családi otthonteremtési kedvezmény igénylés feltételeivel kapcsolatban. Az összegek növekedtek, elérhetővé vált a 10+10 millió forintos lehetőség.

Ha szeretne többet megtudni a CSOK-ról, aktuális információkkal, személyes tanácsadással segítjük 2016. február 8-án Győrben!

A Takarékok, az FHB Bank és a Portfolio közös programján az előadások után szakértőinknek Ön is felteheti kérdéseit az otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatban.

Helyszín: Leier City Center Irodaház
(9024 Győr, Hunyadi J. u. 14.)

A „Segítség a CSOK-hoz” győri programja ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráljon most!

A program témái:

 • Hogyan élhet az új CSOK lehetőségével?
 • Melyek a legfontosabb feltételek?
 • Mire kell figyelni az igénylés során?
 • Hol vannak most lehetőségek az ingatlanpiacon?

Találkozzunk Győrben!

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek.
A Szövetkezeti Hitelintézet a hitelbírálat jogát fenntartja.

A hirdetésben szereplő Családok Otthonteremtési Kedvezménye Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. A hirdetésben szereplő hitel a Magyarország Kormánya által nyújtott Családok Otthonteremtési Kedvezménye támogatáshoz kapcsolódik.

Kérjük, a részletekről tájékozódjon a Szövetkezeti Hitelintézetek fiókjaiban vagy honlapjukon közzétett dokumentumokból és Hirdetményből. További információért forduljon a Szövetkezeti Hitelintézetek munkatársaihoz, vagy keresse fel a www.csok.takarek.hu honlapot.
 

[2015.11.04.]

Sajtóközlemény

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola Profit-team csapata nyerte a PénzSztár verseny Győr-Moson-Sopron megyei selejtezőjét.

Tovább >>
image

Mosonmagyaróvár, 2015. november 4. – Az immár harmadik alkalommal meghirdetett PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny Győr-Moson-Sopron megyei selejtezőjét a Deák Ferenc Középiskola Profit-team csapata nyerte.

A legnagyobb hazai pénzügyi-gazdasági vetélkedő idei évada október 8-án indult, több mint 1000 négyfős középiskolás csapat részvételével. A TakarékBank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével megrendezett PénzSztár verseny fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában. A győztes csapat tagjai 100-100 ezer forinttal és egy-egy okostelefonnal gazdagodnak.

Újdonság, hogy az idén biztosan lesz egy határon túli a legjobb 8 csapat között is, hiszen a szervezők úgy állították össze az egyes fordulók mezőnyét, hogy a határon túliak egészen az elődöntőig külön mérhetik össze a tudásukat. Az idei versenyre több mint 1000, egyenként négyfős csapat jelentkezett, köztük 953 magyarországi, 33 erdélyi, 20 vajdasági és 1 felvidéki team. Az októberi kétfordulós internetes előselejtező eredménye alapján a 19 hazai megyéből és Budapestről, illetve a határon túli magyarlakta területekről öt-öt – összesen 110 – csapat jutott be a megyei fordulókba.

Győr-Moson-Sopron megyében a következő öt csapat szerepelt a november 4-i selejtezőben:

 • A Wall Street Ékszerteknősei – Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája, Győr
 • Beszámolók – Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskolája, Sopron
 • PénzesNégyes – Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskolája, Sopron
 • Profit-team – Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája, Győr
 • Zebrák – Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola, Győr

Közülük került ki a győztes Profit-team csapat, ők a regionális középdöntőben folytathatják a játékot.

A mai napon, országszerte 22 helyszínen megrendezendett selejtező eredménye alapján a 100 hazai csapatból 28, míg a 10 határon túliból 4 mehet tovább a november 19-i középdöntőbe. A hazaiak közül a budapesti és a megyei győztesek, illetve rajtuk kívül 6 régióból az oda tartozó 3-3 megye legjobb második helyezettje, a közép-magyarországi régióból pedig a budapesti és a Pest megyei 2. helyezett jutott tovább, míg a határon túliak közül a két helyszíni győztes és a két második helyezett csapat. A középdöntő a hazai csapatok számára a 7 magyarországi régióban lesz, míg a határon túliaknak egy budapesti helyszínen. Innen a legjobb 7 hazai és 1 határon túli csapat kap meghívást a december 3-i budapesti elődöntőbe, akik közül a legsikeresebb 4 team mérkőzhet meg egymással a december 17-i országos döntőben.

2015-ben a fődíjat a nyertes csapat minden tagjának járó, 100 ezer forint értékű TakarékBank bankkártya és a fő médiatámogató HVG által felajánlott egy-egy okostelefon jelenti, de a versenyzőket további értékes ajándékok és nyeremények is várják fordulóról fordulóra. A szervezők olyan tudásalapú szakmai díjakkal – továbbképzésekkel, tréningekkel, szakmai gyakorlatokkal és tanulmányutakkal – is készülnek a legjobb csapatok megjutalmazására, amelyek támogatják a verseny célját. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni a diákok és felkészítő tanáraik lelkes munkáját, a Versenyközpont és a szponzorok támogatását, a játékvezető és a vendég zsűritagok összehangolt csapatmunkáját, szakértelmét!


Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2015.09.08.]

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2015. szeptember 7-től az elektronikus csatornán benyújtott átutalási megbízások teljesítésére vonatkozóan változik a Fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendje.

Tovább >>

A megváltozott teljesítési rend alapján tárgynapi teljesítésre 15:00 óráig nyújthat be fizetési megbízást.
 

További információért forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére.
 

Tisztelettel:
 

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet
 

[2015.07.13.]

TISZTELT ÜGYFELEINK, PARTNEREINK!

Együttérzésünk kifejezéseként szeretnénk gyűjtést szervezni Kiss István buszsofőrnek, aki buszbaleset során csak frontális ütközéssel tudta megmenteni az általa szállított rajkai diákcsoportot a súlyos sérülésektől, aminek következtében elvesztette a bal lábát.

Tovább >>

Aki szeretné a lehetőségeihez mérten támogatni a gyógyulását, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett, Kiss István névre megnyitott 59500155-15317319 számlaszámra történő befizetéssel teheti meg felajánlását.

A segítséget a Hozzátartozók és a Takarékszövetkezet nevében köszönjük!

[2015.07.01.]

Tájékoztatás szombati zárva tartásról!

2015. augusztus 1-jétől a mosonmagyaróvári Kolbai utcai lakossági fiók és a Kapuvár, Gesztenye sor 5. szám alatti kirendeltségünk szombati nyitva tartása megszüntetésre kerül.

Tovább >>
image

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a mosonmagyaróvári (Kolbai utca 2.), valamint a Kapuvári fiókunk 2015. augusztus 1-jétől, szombatonként zárva tart.

Banki ügyintézésre Mosonmagyaróváron a Kökény u. 9., Győrőtt a Szent Imre u. 92., Csornán a Soproni u. 93., Sopronban a Várkerület 18. szám alatt van lehetősége.

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2015.01.31.]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Európai uniós támogatásból Humánerőforrás fejlesztés valósult meg a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetnél

Tovább >>
image

A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet 17 750 181 Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretén belül meghirdetett „Munkahelyi képzések támogatása középvállalkozások számára a konvergencia régióban” tárgyú pályázatán. A projekt keretében Takarékszövetkezetünk tevékenységi köréhez szorosan kapcsolódó, a működéséhez szükséges képzések valósultak meg.

Takarékszövetkezetünk 2008-ban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Kezdetben csak községi egységeket üzemeltetett a Takarékszövetkezet, mely lassú növekedést biztosított 30 éven keresztül, de megalapozta létjogosultságát a pénzügyi kiszolgálások terén.

Pénzintézetünk eltökélt szándéka, hogy meglévő munkavállalóinkat megtartva biztosítsuk jelenlegi portfóliónkat a már meglévő és jövőbeli ügyfeleink részére, hiszen a szektorunkban tapasztalható verseny és folyamatos technikai fejlesztések mellett fontos humánerőforrásaink minőségének javítása. Ennek minél hatékonyabb megvalósulásához elengedhetetlen volt dolgozóink képzése üzleti sikerünk és értékesítési hatékonyságunk növelése érdekében is. Éppen ezért a képzéseket magas színvonalú oktatások révén kívántuk biztosítani dolgozóink számára, ezzel hozzájárulva a szakmai fejlődésükhöz.

Szövetkezetünk kiemelt piaci helyzete miatt elkötelezett, hogy ügyfeleinknek magas szakmai színvonalon nyújtsa szolgáltatásait, ezen okokból kifolyólag tartottuk kiemelten fontosnak a projekt tárgyát képező nyelvi, számítástechnikai és szakmai képzéseket.

A projekt keretein belül 58 dolgozónk szakirányú továbbképzése valósult meg.

A megvalósult képzések célzottan képesek növelni az általunk nyújtott szolgáltatások szakmai színvonalát, ezen keresztül versenyképességünket. A megbízható szakmai hozzáértés és felkészültség nélkülözhetetlen a mai folyamatosan változó gazdasági és társadalmi környezetben, mivel hosszú távú célunk a piaci részesedés megtartása és növelése a térségben.

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

2015.01.31.

[2015.01.15.]

Amit a társasházi pályázatokról tudni lehet

Itt vannak a fontos buktatók a milliárdos társasházi pályázatnál!

Tovább >>

Március 9-től akkor lehet elektronikusan benyújtani a 10 milliárd forintos keretösszegű társasházi energiahatékonysági pályázatot, ha a pályázó ingatlan összes tulajdoni hányadának több mint 51%-ával rendelkező tulajdonostársak támogatják azt és legalább 8 éve kiadták az épületre a használatba vételi engedélyt - többek között ezek a fontos információk is kiderülnek a tegnap közzétett részletes pályázati kiírásból. Érdemes a számos csatolandó dokumentum elkészítéséhez gyorsan nekilátni, mert a benyújtás sorrendje számít majd az értékelésnél, de figyelni kell rá, hogy hiánypótlásra nincs lehetőség és kizáró ok, ha a pályázatot nem a támogatásra jogosult, vagy annak hivatalos képviselője nyújtotta be. Lényeges, hogy az egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek lakásonkénti kondenzációs gázkazáncseréjéhez 150 ezer forint plusztámogatás is adható lakásonként, de megkezdett beruházásra nem lehet pályázni és kizáró ok az, ha a társasháznak, vagy lakásszövetkezetnek 60 napot meghaladó köztartozása van. Jó tudni, hogy a teljes támogatási összeget csak utólag fizetik ki, ráadásul 5%-nyi részre legalább 3 évet várni kell.

A pályázat várható keretösszege 10 milliárd forint, amelyet régiónként osztanak el, de a fejlesztési tárca fenntartja magának a jogot arra, hogy szükség esetén a régiók között átcsoportosítson forrásokat.

Pályázatot csak a 692-es, illetve 593-as Gazdálkodási formakóddal rendelkező társasházak, illetve lakásszövetkezetek nyújthatnak be.

A pályázatokon való részvétel, és a Támogatási Szerződés megkötésének feltétele az összes tulajdoni hányadnak több mint 51%-ával rendelkező tulajdonostársak támogatása.
A pályázat keretén belül kizárólag több mint 4, de maximum 60 lakással rendelkező, 1946. után épült, de 2006. december 31. napjáig kiadott építési engedély alapján épült távfűtéssel, házközponti fűtéssel illetve lakásonként egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást.

A pályázaton csak olyan épület vagy dilatációval határolt épületrész vehet részt, amelyben az épület vagy dilatációval határolt épületrész hőszabályozása és mérése már megoldott, vagy a pályázat keretén belül megoldásra kerül.

Amennyiben egy épület/épületrész a beruházást megelőzően nem éri el a C minősítési osztályt, a beruházás befejezésével legalább a C minősítési osztályba sorolhatóvá kell válnia. Amennyiben egy épület/épületrész a beruházást megelőzően eléri a C minősítési osztályt, a beruházás megvalósításával legalább két minősítési osztállyal javulnia kell a besorolásának, illetve a fejlesztésnek kötelezően megújuló energia alkalmazásával kell megvalósulnia.

Az állami támogatás a miniszteri döntéssel kerül meghatározásra, mely összeg a kifizethető támogatási összeg felső határa. A támogatás formája vissza nem térítendő, az elszámolás elfogadását követő finanszírozású támogatás, amely pályázatonként egy társasházra igényelhető.

Csak abban az esetben lehet pályázatot benyújtani, ha a fejlesztéssel érintett épület/épületrész fűtési rendszerének helyiségenkénti szabályozása és mérése megoldott, vagy megvalósítása a fejlesztés tárgyát képezi.

Az állami támogatás aránya és mértéke

Az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított CO2 kg/év-re:

 • 750 forint Homlokzati nyílászárók cseréjét és Homlokzatok/Záró födémek hőszigetelését is megvalósító beruházások esetén;
 • 950 forint Megújuló energiahasznosítást elősegítő beruházások esetén;
 • 450 forint a fentiekbe nem tartozó beruházások esetén.
 • hőszigeteléssel érintett összes homlokzati felületek,
 • teljes tető hő- és vízszigetelés,
 • teljes fűtetlen pincefödém hőszigetelés,
 • teljes lakás, és közös fűtött helyiségek külső nyílászárócseréje.
 • Fontos tudni, hogy a fentieken túlmenően az egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek lakásonkénti kondenzációs gázkazáncseréjéhez további 150 ezer forint támogatás adható lakásonként. Egyúttal az is fontos, hogy a pályázattal elnyerhető támogatás nem haladhatja meg az elszámolható költségek (támogatható munkák) maximum 50%-át.

A részletes kiírásban nincs benne, de a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy lakásonként 350 és 650 ezer forint közötti mértékű lehet a támogatás, így az 50 százalékos támogatási intenzitás mellett legfeljebb 1,3 millió foritnyi beruházási értékkel lehet számolni.

A pályázat keretében támogatható tevékenységek köre

Lényeges, hogy a pályázatban energiamegtakarítást eredményező, komplex felújítást célzó beruházások támogathatóak, tekintettel arra, hogy a legnagyobb energiamegtakarítás a komplex felújítással érhető el, így a támogatható tevékenységek köre az alábbi (pontos kifejtés a részletes kiírásban).
Egyrészt különböző szakértői, tervezői, eljárási, lebonyolítási költségekre lehet támogatást igényelni, másrészt a különböző felújítási költségelemekre.
Utóbbiak kapcsán lényeges, hogy a támogatott munkaelemek teljes körű elvégzése kötelező, a támogatott beruházással egységesen felújított épületszerkezeteknek kell létrejönniük, úgy mint:

A különböző felújítási költségelemek:

 • Homlokzati nyílászárók energiamegtakarítást eredményező cseréje (a terjedelmes feltételrendszer a részletes kiírásban olvasható, de fontos, hogy nyílászárók felújítása önmagában nem támogatható)
 • Homlokzatok és záró födémek hőszigetelése (a terjedelmes feltételrendszer a részletes kiírásban található meg)
 • Épületgépészeti rendszerek korszerűsítése, energiamegtakarítást eredményező felújítása. Ennek kapcsán fontos, hogy egyedi fűtéssel rendelkező ingatlanok esetén a pályázat keretében minden olyan magántulajdonban lévő fűtési / fűtési-és használati melegvíz rendszer hőtermelő berendezés cseréjével összefüggő tevékenység támogatható, melynek széndioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energia-megtakarítást eredményező hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítással igazolható.
 • A megújuló energiafelhasználás kialakítása vagy növelése. Ennek kapcsán fontos kiemelni, hogy a megújuló energiafelhasználás kialakítása vagy növelése keretében a különböző ingatlanok esetén támogatható például a napkollektoros rendszer telepítése (melegvíz előállítás céljából), napelemes rendszer telepítése (áramtermelés céljából); illetve hőszivattyús rendszer telepítése is.
 • Fontos tudni, hogy a komplex felújításnak C kategóriából induló épületek esetében kötelező, egyéb esetekben választható eleme a megújuló energiát hasznosító rendszerek kiépítése.

Társasházak figyelem! - Jön a 10 milliárdos pályázat

10 milliárd forintos keretösszeggel március 9-én nyílik az a társasházi energiahatékonysági pályázat, amely egyszerre segít a 60 lakás alatti ingatlanok felújításában, csökkenő energiafelhasználásában és az ország klímapolitikai céljaiban is - jelentette be a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Szabó Zsolt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy 50 százalékos támogatási intenzitású pályázatról lesz szó, amely lakásonként 350 és 650 ezer forint közötti támogatási összeget jelent majd, azaz egy-egy lakás esetén akár 1,3 millió forintos felújítási keretösszegről is beszélhetünk. Az államtitkár jelezte, hogy készül a 60 lakásnál nagyobb ingatlanokra szóló kiírás is.

Az államtitkár által a pályázat kapcsán elmondott legfontosabb információk
 

 • A 4 lakásnál több, egybefüggő, legfeljebb 60 egységes panellakásokra és lakásszövetkezetekre, illetve téglaépítésű társasházakra vonatkozik a pályázat, de készül egy 60 lakásnál nagyobb ingatlanokra vonatkozó kiírás is
 • a cél az, hogy a mostani kiírásra minél több ingatlan alkalmas legyen, ezért emelték be a téglaépítésű ingatlanokat, illetve a felújítások minél szélesebb körét (fűtés, megújuló energia)
 • a cél, hogy a pályázattal végrehajtott energiahatékonyság javítással legalább két fokozattal javuljon az ingatlan besorolása, azaz ne csak az árakban (rezsicsökkentés), hanem az energiafelhasználás volumenében is segítséget nyújtsanak a csalásoknak
 • a pályázati támogatás folyósítása kapcsán szállítói finanszírozást alkalmaznak, azaz "csak" a 95%-ot folyósítják majd a beruházás befejezéséig, a fennmaradó 5%-ot azért tartják egyelőre vissza, mert ellenőrizni akarják, hogy valóban történt-e energiahatékonyság javulás
 • a pályázat tervezett szövege ma megjelenik a kormány és a fejlesztési tárca oldalán is, és március 9-én fog megnyílni a pályázat, akkortól lehet feltölteni a dokumentumokat
 • a pályázati beadványt csak az interneten keresztül lehet majd benyújtani, , a szoftver ellenőrzi menetközben is a hibát, segíti a kitöltést és az elektronikus eljárás gyorsítja az ügyintézést, illetve az elbírálást is.
 • a 10 milliárd forintos keretet régiónként osztják le a panel és társasházi lakásarány alapján azért, hogy elkerüljék azt a helyzetet, hogy a gyorsabb régiók lekötik a forrásokat, így a többieknek nem lenne pályázati keretük
 • a pályázat a szeptemberben elindult Otthon Melege nevű lakossági energiahatékonysági keretprogramba tartozik, amelynek keretében már forráskimerülés miatt felfüggesztették a kazáncserére, a nyílászáróra és a hűtő/fagyasztógép cserére vonatkozó pályázatokat, jelenleg zajlik a kiértékelésük, illetve készítik elő a következő kiírásokat
 • a társasházi energiahatékonysági pályázat keretében cél, hogy 20 ezer lakás korszerűsítését végezzék el, de van még tennivaló, hiszen a 4,3 millió egységnyi magyarországi ingatlanállomány kb. 70%-a korszerűtlennek számít energiahatékonysági szempontból, a következő 3-4 évben ezen ingatlanok felújítását szeretnék segíteni pályázati kiírásokkal.
   
[2015.01.07.]

Tisztelt deviza és deviza alapú fogyasztói jelzálogkölcsön-szerződéssel rendelkező Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2014. évi LXXVII. tv. 21. §. (1) bekezdése alapján 2015. január 1. napjától amennyiben Önök a törlesztő részletet vagy bármilyen költség, díj vagy jutalék tételt forintban fizetnek meg Felénk, akkor azt a 2014. június 16. napja és 2014. november 7. napja közötti időszakban az MNB által hivatalosan jegyzett devizaárfolyamainak átlaga vagy a 2014. november 7. napján az MNB hivatalosan jegyzett devizaárfolyama közül a kedvezőbb alapján vagyunk kötelesek elszámolni. Ez azt jelenti, hogy EUR hitel esetén 308,97 Ft/eur, CHF hitel esetén pedig 256,47 Ft/chf árfolyamon számolunk el Önökkel.

Tovább >>

Üdvözlettel: Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2014.12.15.]

A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet közleménye

A legbiztonságosabb hitelintézetek között a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet.

Tovább >>
image

A legbiztonságosabb hitelintézetek között a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet.
Háromszáz milliárd forintnyi tőke védi a takarék betéteseit.
Az Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet tagja lett Magyarország legbiztonságosabban és legátláthatóbban működő hitelintézeti rendszerének, a Takarékszövetkezetek Garanciaközösségének. Az erről szóló oklevelet Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében december 10-én Budapesten vette át Nusser Györgyné a takarékszövetkezet vezetője. Az új betétvédelmi közösségben a takarékszövetkezeteknél elhelyezett megtakarítások gyakorlatilag 100 százalékos védelmet élveznek.
A szektor központi bankja, a TakarékBank Zrt. döntése alapján december 5-én 115 szövetkezeti hitelintézet, köztük a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet részvételével teljes körűen kiépült a takarékszövetkezetek garanciaközössége. A döntés értelmében a Takarékbank, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) és takarékszövetkezeti szektor összes tagja – 115 szövetkezeti hitelintézet – ezentúl egyetemlegesen felelnek egymás kötelezettségeiért.
Az új, minden eddiginél átláthatóbban és biztonságosabban működő betétvédelmi közösség létrejöttét átfogó vizsgálatsorozat előzte meg. Ennek célja a szektor átvizsgálása, a múltból örökölt problémák orvoslása, a szabálytalanul működő hitelintézetek kiszűrése volt. Ez az átmeneti időszak most lezárult: a garanciaközösséghez csatlakozott intézmények egytől-egyig megfeleltek a vizsgálat szigorú követelményrendszerének, transzparens és biztonságos működésük folyamatos fenntartása érdekében a jövőben egységes kockázatkezelési szabályzatokat alkalmaznak.
A garanciaközösség létrejöttével a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseinek megtakarításai mostantól gyakorlatilag 100 százalékos biztonságban vannak. Ennek anyagi fedezetét az is biztosítja, hogy az állam tavaly 136 milliárd forinttal növelte meg a szövetkezeti hitelintézetek szavatoló tőkéjét és létrehozta a szövetkezeti hitelintézetek új Tőkefedezeti Alapját. Az új rendszerben az integráció egésze, illetve minden egyes, a garanciaközösséghez csatlakozó takarék mögött tehát egységesen közel 300 milliárd forintnyi tőke áll.
A garanciaközösség kiépítése mindemellett kulcsfontosságú feltétele a szövetkezeti hitelintézetek egységes piaci fellépésének, piaci bővülésének, mivel lehetővé teszi a szektorban lévő tőkének a jelenleginél jóval hatékonyabb, csoport szintű felhasználását. A takarékszövetkezetek így a jövőben képesek lesznek nagyobb vállalatok, önkormányzatok és projektek hitelezésére is. Az új, hatékony működési modell révén az ország egyik legbiztonságosabb, legnagyobb hálózatával és piaci részesedésével rendelkező pénzügyi szolgáltatója jöhet létre.

 • Nusser Györgyné elnök-ügyvezető
 • Maász Jánosné ügyvezető
 • dr. Horváth Borbála ügyvezető
 • Kerecsényi Péter ügyvezető

Mosonmagyaróvár, 2014. december 10.

[2014.11.07.]

Tisztelt Ügyfelünk!

Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet új székházában beüzemelésre került a 24. bankjegykiadó automata. Bízunk abban, hogy a nap 24 órájában rendelkezésre álló pénzfelvételi lehetőség megelégedésükre szolgál.

Tovább >>
image

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Bástya utca 15.

Üdvözlettel: Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2014.11.03.]

Székházavató a Rajkai Takaréknál

A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet a Takarékossági Világnap keretében mutatta be új, innovatív mosonmagyaróvári székházát 2014. október 31-én.

Tovább >>
image

Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Németh Lászlónéa Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért és Postaügyekért Felelős Államtitkár, Nusser Györgyné a Rajkai Takarék elnök-ügyvezetője, Dr. Nagy István Országgyűlési képviselő – a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Mosonmagyaróvár város képviseletében jelen volt Dr. Iváncsics János alpolgármester úr, valamint Morvai Zsolt a Takarékbank igazgatója. Az eseményen Németh Lászlóné államtitkár asszony és Nusser Györgyné elnök-ügyvezető asszony részéről ünnepélyes keretek között a nemzeti színű szalag átvágására került sor, majd a takarékszövetkezet új székházát Farkas István Piarista Házfőnök szentelte fel. Az épület homlokzatán Széchenyi István domborművének avatására is sor került. Beszédet mondott Szentkuti Károly, az Országos Széchenyi Kör alelnöke. A vendégek dr. Nusser Richárd üzemeltetési igazgató kíséretében megtekinthették az új központi irodaház minden helyiségét, majd a tetőtéri tárgyalóteremben a beruházásról, építkezés fontosabb szakaszairól készült rövid prezentáción vehettek részt. Nusser Györgyné az előadást követően ünnepélyes állófogadásra invitálta a résztvevőket, amelyre a Cselley Házban került sor.

 

Az eseményen készült fotók a duoinfomovar.hu, valamint a www.infomovar.hu/kepek_lista/permalink:rajkai-takarek-uj-epulet-atado-foto-nagy-maria-2014-11-01/ weboldalakon tekinthetők meg.

 

Az eseményen Nusser Györgyné Elnök Asszony az alábbi köszöntőjével fogadta vendégeit:

 • Szövetkezeti üdvözlettel köszöntöm Takarékszövetkezetünk vezetése nevében a székhely avatási ünnepségen megjelent Vendégeinket.
 • Ezt a napot nagyon vártuk már, hiszen évekkel ezelőtt terveztük el már azt, hogy új irodaházra lenne szüksége a Takarékszövetkezet munkavállalóinak azért, mert a meglévő telephelyeken már nagyon szűkösen fértünk el. Egy percig sem bánjuk azt, hogy azt a stratégiát folytattuk, hogy elsőbbséget élveztek a korszerűsítésben, felújításokban, bővítésekben a kirendeltségeink.
 • Ezzel tudtuk elérni azt, hogy kamatbevételt és jutalékbevételt termelő egységek igazodtak a lakossági, vállalkozási és intézményi ügyfelek igényeihez. Ezek a lépések plusz bevételt jelentettek a szövetkezet számára, hiszen közel az ügyfelekhez kaphatták meg a teljeskörű pénzügyi kiszolgálást.
 • Tudtuk, hogy a központ is sorra kerül egyszer. Vártuk a megfelelő helyet, időt és pályázatot azért, hogy a legoptimálisabban tudjuk megvalósítani álmunkat. Minden körülmény 2013. év elején állt össze.
 • Mosonmagyaróvár Önkormányzati cégétől megtudtuk vásárolni ezt a belvárosi telket, érvényes tervvel és közüzemi engedélyekkel, jó adottságokkal rendelkező parkírozási lehetőséggel. A tervet készítő Lukácsi Tamás nagyon gyorsan átdolgozta a Takarékszövetkezet igényeire e környezetbe illő épületet.
 • A kivitelezési munkálatokat megpályáztattuk és szerződést kötöttünk a DUNÉP Kft-vel, H-I Épületgépészeti Kft-vel valamint a SKAPERVILL Kft-vel.
 • A munka 2013. június 20-án kezdődött el saját szabad vagyonunk felhasználásával. 2013.07.22.-én kaptuk az örömteli hírt, hogy 2013. február 7-én beadott GOP pályázatunk nyertes lett. Ezúton is köszönöm minden közreműködőnek és közbenjárónak azt, hogy ily módon is segítették elképzelésünk megvalósítását.
 • A Takarékossági Világnap egy pénzintézet életében fontos nap, hiszen ekkor emlékezünk meg azon betéteseinkről, akik bizalmukkal minket választanak pénzügyeik kezelőjének vagy őrzőjének. E épülettel is ennek a szellemnek kívánunk megfelelni, hiszen a legfontosabb szempont az volt, hogy a Takarékszövetkezet olyan beruházást hajtson végre, amely a ráfordítások és kiadások ellenére hosszú távon takarékos üzemeltetést tudjon biztosítani. Ezért figyeltünk a fűtés, hűtés, szellőztetés világítás korszerű, takarékos kiépítésére. Figyeltünk arra, hogy a jövőben külső helyszín nélkül tudjuk tartani testületi üléseinket. A meglévő informatikai és kommunikációs lehetőségek kihasználása mellett helyben tudjuk oktatni munkavállalóinkat. Takarékoskodunk azzal is, hogy ebben az alacsony kamatkörnyezetben indítottuk el a beruházást s így nem okoz túlzott bevétel kiesést a szabad saját tőke lekötése. Megtakarítunk azzal is, hogy az összköltségből 136 millió Ft-nyi vissza nem térítendő támogatásban részesülünk. Takarékoskodunk azzal is, hogy e épületbe telepítettünk egy pénzkiadó automatát és egy 24 órás széfegységet valamint a készpénz feldolgozást és kiszolgálást lehetővé tevő, bankbiztonsági előírásoknak megfelelő egységet.
 • Takarékszövetkezetünk 55 éves működésének koronája is ez az épület, hiszen a kezdeteket Katona József alapítónak köszönheti a Takarékszövetkezet továbbá Antonovich Gáspárnénak, akinek első munkahelye volt, és a takaréktól ment nyugdíjba főkönyvelőként 1994.-ben. Ő tanított bennünket arra, hogy mindig óvatosan és féltően óvjuk a vagyonunkat. B. Kiss Antal, aki a második ügyvezetője volt a Takaréknak és 9 évig állt az élén. Orbán Izabella 15 évig volt elnöke a Takaréknak. Nevéhez fűződnek nagyon sikeres Takarékossági hónapok, amit megyei szinten többször megnyert a Rajkai Takarék. Ő vezetése alatt kezdtem el dolgozni 1977-ben és 1990. évi nyugdíjba vonulása óta vagyok vezetője a Takaréknak.
 • A tőkénk kovácsolásában fontos időpont a 2007. december, hiszen akkor olvadt be hozzánk a Peresztegi Takarékszövetkezet. Pinezits György elnök és Kaltsits Józsefné főkönyvelő napjainkig is segíti az egyesült Takarékszövetkezet munkáját. Köszönet nekik a döntésért és reméljük, hogy közel 7 év távlatából sem bánták meg döntésüket. A Rajkai Takarék fejlődésének újabb lendületet adott az egyesülés.
 • Ezúton is köszönöm rajtuk kívül minden munkavállalónak, tagnak, ügyfélnek, partnernek, hogy segítették munkánkat. A jelenlegi – 130 fős – munkavállalók nevében csak azt tudom ígérni, hogy folytatjuk a megkezdett munkát. Azon leszünk, hogy eredményeink bizonyítsák, hogy méltóak voltunk, vagyunk erre a környezetre, amelyben a jövőben dolgozni, tervezni fogunk. Minden közreműködőnek, annak is aki segítette és annak is, aki nem hátráltatta a megvalósítást ezúton is köszönjük.
 • A Rajkai Takarék eddig is a kompromisszum készséget, az ügyfelek maximális kiszolgálását, a támogató magatartást tartotta fontosnak. Ezen elvek eddig megalapozott eredményeket hoztak. Így okkal bizakodhatunk abban, hogy a jövő is erről kell, hogy szóljon.
 • Sokszor faggatnak arról, hogy miként tudott ilyen naggyá válni egy határszéli kisközség Takarékszövetkezet? A válasz sokszínű, de egy biztos csak korrekt, következetes, fogékony és motivált munkavállalókkal érhetünk el kimagasló eredményeket.
 • Győr – Moson – Sopron megye legnagyobb integrált Takarékszövetkezete vagyunk, az ügyfelek bizalmának köszönhetően. Méltó helyre hoztuk a székházat úgy, hogy nevünkben továbbra is őrizzük az alapítók névadását.

Deák Ferenc idézettel zárom köszöntőmet:
„Az óvatosság, még ha túlzott volna is, mindig figyelmet érdemel, mert a túlzott merészség több kárt okozhat, mint a túlzott óvatosság.”
 

[2014.11.03.]

Ismét soproni csapat a legjobbak között a II. PénzSztár versenyen

Tovább >>
image

2014. október 30-án került megrendezésre a II. Országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny megyei döntője a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közös szervezésében. A rendezvény helyszínéül a takarékszövetkezet új mosonmagyaróvári központi irodaházának tárgyalóterme szolgált. A PénzSztár verseny minden megyehelyszínen párhuzamosan zajlott, egységes feladatokkal, 5 csapat jelenlétében. Teljesítményüket a háromtagú szakmai zsűri értékelte. Megyénkben a zsűri elnöki feladatokat Dr. Szántó Zoltán rektor-helyettes (Budapesti Corvinus Egyetem), a társrendező zsűritag szerepét Pápai Gáborné igazgatóhelyettes (NAV Gy-M-S Megyei Adóigazgatósága), a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet képviseletében Nusser Györgyné elnök-ügyvezető házigazda zsűritag látta el. A versenyt Malakuczi Júlia játékvezető koordinálta, munkáját 3 fős asszisztencia segítette. A feladatok elvégzését követően a szakmai zsűri értékelte a csapatok teljesítményét. A diákok az elért pontszámaikat egy elektronikus eredményjelző táblán követhették nyomon. A legjobbnak a „Takarékos Tőzsdetitánok” (Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, Sopron) csapata bizonyult, ezáltal biztosítva továbbjutásukat a regionális középdöntőbe. A 2. helyezett „Mecspoza” (Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola, Győr) csapata még versenyben volt a régiós továbbjutásért, ám a „szétlövéses feladatban” alul maradt a Zala megyei csapattal szemben. A versenyzők a kihirdetett eredmények után értékes ajándékban részesültek.

A Takarékszövetkezet szeretné megköszönni mindazoknak, akik részt vettek a megyei döntő megrendezésében, a szakmai zsűrinek, az intézmények tanulóinak és felkészítő tanárainak, valamint a helyi médiáknak, hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket.
 

A PénzSztár verseny megyei fordulóján készült fotók az alábbi hivatkozási linken érhetők el:

 

[2014.10.16.]

Tisztelt Ügyfelünk!

A "Közlemények" menüpontra kattintva tájékozódhat a Földművelésügyi Minisztérium által kibocsátott 2015-2020 közötti közvetlen támogatási rendszer feltételeiről. Az anyag tájékoztató jellegű.

Tovább >>
image

Tájékoztató a 2015 és 2020 közötti közvetlen támogatási rendszer feltételeiről

Link: rajkaitakarek/hu/lakossag/dokumentumok/kozlemenyek.html

[2014.09.24.]

A legjobban értékesítők között a Rajkai Takarék munkatársa

A SIGNAL Biztosító Zrt. KKV Biztosítások "Takarékosan" elnevezéssel országos értékesítési versenyt indított partnerei között. A 2014. február 1-je és július 25-e között zajló megmérettetésen Csordás Zoltán kollégánk II. helyezést ért el.

Tovább >>
image

A verseny során a kisvállalkozói vagyonbiztosítások értékesítése volt a fő feladat. A mosonmagyaróvári vállalkozó fiókunkban tevékenykedő Csordás Zoltán 1.411.718 Ft-nyi megkötött biztosítással országos második helyezést ért el. A Signal Biztosító vásárlási utalvánnyal, tablet PC-vel, valamint oklevellel jutalmazta.

A fotón balról jobbra: dr. Kálózdi Tamás elnök-vezérigazgató - Signal Biztosító Zrt., Csordás Zoltán kirendeltség-vezető helyettes - Rajkai Takarék, Nusser Györgyné elnök-ügyvezető - Rajkai Takarék, Márton Ferenc banki üzletág igazgató -  Signal Biztosító Zrt., Horváthné Vida Etelka banki szakreferens - Signal Biztosító Zrt.

 

[2014.09.15.]

Bronzéremmel érkezett haza a Rajkai Takarék csapata

2014. szeptember 12-14. között került megrendezésre az Országos Takarékszövetkezeti Horgászverseny az albertirsai Malom tavon.

Tovább >>
image

A versenyen 4 tagú csapatok vettek részt, 1 fő csapatvezető irányításával. A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet csapatát dr. Nusser Richárd csapatkapitány, Fülöp Szabolcs, Pinezits Tamás és László Tamás Balázs képviselte. Az országos versenyen első alkalommal induló csapat az összetettben harmadik helyen zárt és vehette át a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. képviseletében Szabó Levente Vezérigazgató Úrtól az érmeket, valamint a megérdemelt serleget.

A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet ezúton is szeretné megköszönni a szervezők kitartó munkáját!
 

[2014.04.28.]

Mosonmagyaróvári térség gazdaságáért díj

"55 év nagyszerű munkájának elismerését látjuk ebben a díjban" - interjú Nusser Györgyné elnök-ügyvezetővel.

Tovább >>
image
 • 55 év nagyszerű munkájának elismerését látjuk ebben a díjban. 1958-ban alakult a Rajkai Takarékszövetkezet, és a mosonmagyaróvári térség meghatározó pénzügyi vállalkozásává fejlődött. Takarékszövetkezetünk 1233 természetes személy a tagja, jegyzett tőkéje 500 millió forint, a saját tőkeállomány 2,5 milliárd forint.
 • A Rajkai Takarék Győr-Moson-Sopron megye egész területét lefedi, hisz társaságunknak 22 kirendeltsége és 7 betétgyűjtő pénztára van, ahol összesen 130 jól képzett munkatárs foglalkozik a partnerek pénzügyeivel.
 • 57 ezer ügyfelünknek nagy része lakossági partner, a 20 milliárdot kitevő hitelállomány jelentős részét viszont a térség vállalkozásai veszik igénybe. A takarék 15 évvel ezelőtt alapozta meg a vállalkozói körben a bizalmat a hosszú távú hitelek nyújtásával.
 • Az ország ötödik legnagyobb takarékszövetkezete a Rajkai Takarék, és ezt a számaink is alátámasztják. Mérlegfőösszegünk 2013-ban 46,5 milliárd forint volt, és jelenleg 37 milliárd forint betétállományt kezelünk.
 • Folyamatos fejlődésünknek köszönhető, hogy új központ építésébe kezdtünk Mosonmagyaróváron. 2014 őszén adjuk át társaságunk új, XXI. századi központját, hogy a mosonmagyaróvári térség szívében álljunk ügyfeleink rendelkezésére.

Nusser Györgyné
elnök-ügyvezető

[2014.02.28.]

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Electra Internet Banking (EIB) bejelentkező felülete 2014. 03. 06-tól megváltozik.

Tovább >>

A részleteket ide kattintva olvashatja.

Tisztelettel:

Rajkai Takarék

[2013.06.21.]

Tájékoztatás a Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázati kiírás támogatói okirat aláírásával kapcsolatban

A MAG Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Mikrovállalkozások fejlesztése” című (GOP-2011-2.1.1/M kódszámú) pályázati kiírás esetében 2013. június 24-ét követően a Támogatói Okiratokat elektronikus aláírással hitelesítve, a Pályázati e-ügyintézési felületen keresztül fogja kiküldeni a pályázóknak.

Tovább >>

Az új rendszer azt jelenti, hogy:

 • a pályázó e-mail értesítésben fog tájékoztatást kapni arról, hogy pályázatával kapcsolatban változás történt, ezért lépjen be a Pályázati e-ügyintézés felületre;
 • a hatályos Támogatói Okiratot a Pályázati e-ügyintézés felületről fogja tudni letölteni és kinyomtatni, ha szükséges;
 • amint a pályázó a Pályázati e-ügyintézés során átveszi (megnyitja) a Támogatói Okiratot, a Pénzügyi Közvetítő is látni fogja azt a Közvetítői Pályázati e-ügyintézés felületen (megegyezően azzal, ahogyan eddig is látta a pályázat egyéb dokumentumait);
 • az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a bevezetés dátumától az NFÜ/MAG Zrt. honlapján (www.nfu.hu illetve www.magzrt.hu) lesz letölthető, az egyéb tájékoztató dokumentummal együtt.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendszer bevezetését követően a MAG Zrt. postai úton nem fogja kiküldeni a Támogató Okiratokat!

A fentiek alapján módosul a Kombinált Mikrohitel Program (KMH) keretében nyújtott támogatások és hitelek eljárásrendje D.4. fc pontja.

 

[2013.05.24.]

Közlemény KMH

Közlemény a Kombinált Mikrohitel Program keretében a hitelszerződés megkötésére vonatkozó határidőről, valamint a határidő túllépés alapján várható intézkedésekről

Tovább >>

A hitelszerződés megkötésére vonatkozó határidő és a hitelszerződés határidejének túllépése esetén várható intézkedések:
A „Mikrovállalkozások fejlesztése” című, GOP-2011-2.1.1/M és KMOP-2011.-1.2.1/M jelű pályázati felhívás F.3.1. A hitelszerződés és a Támogatói Okirat megkötésének feltételei pontjában foglaltak szerint: „A Kedvezményezett a vissza nem térítendő támogatásról hozott támogatói döntéstől számított 90 napon belül köteles megkötni a hitelszerződést a Közvetítővel. Amennyiben ezen határidő elmulasztására a Kedvezményezettnek fel nem róható okból kerül sor, a Támogató a határidőt hivatalból, vagy a Közvetítő vagy a Kedvezményezett kérelmére egy alkalommal, legfeljebb 60 nappal meghosszabbíthatja."
Amennyiben a kedvezményezettek a hitelszerződés megkötésére rendelkezésre álló határidőn belül nem kötik meg a visszatérítendő támogatáshoz kapcsolódó hitelszerződést, a MAG Zrt. a GOP-2011-2.1.1/M, KMOP-2011-1.2.1/M támogatói jogviszonyt egyoldalú elállással felbontja, azaz a támogatói okiratot visszavonja. A támogatói okirattól való elállásról a MAG Zrt. a kedvezményezettet és a pénzügyi közvetítőt tértivevényes levélben értesíti.
A hitelszerződés megkötésére vonatkozó határidő 60 nappal való meghosszabbítása:
Az Irányító Hatóság a kedvezményezett által benyújtott hosszabbítási kérelmet kizárólag a hitelügyletet kezelő pénzügyi közvetítőn keresztül - a pénzügyi közvetítő által aláírt, az MV Zrt.-nek címzett, a hosszabbítást alátámasztó, közvetítői támogató levél birtokában – bírálja el. Tekintettel a program során alkalmazott eljárásrendre, a szerződéskötés hosszabbítási kérelem elbírálásának eredményét az Irányító Hatóság az MV Zrt.-n keresztül a pénzügyi közvetítőnek elektronikus levél formájában küldi meg, aki a bírálat eredményének birtokában egyenként értesíti a végső kedvezményezetteket.
A pénzügyi közvetítő eljárása a támogatói okirat visszavonása esetén:
A támogatói okirattól való egyoldalú, MAG Zrt. általi elállást követően a Kombinált Mikrohitel Program keretében nem köthető hitelszerződés!
Amennyiben a Támogatói Okirat visszavonásra kerül – tekintettel arra, hogy a vissza nem térítendő pályázatok lezárása okán a KMOP-2011-1.2.1/M végső kedvezményezett részére nem lehetséges ismételten a vissza nem térítendő támogatásra pályázatot benyújtani a pénzügyi közvetítő eláll a hitelszerződés megkötésétől.
Amennyiben a pénzügyi közvetítő és a kedvezményezett a MAG Zrt. hivatalos, egyoldalú elállásáról szóló tájékoztatását követően köti meg a hitelszerződést, az MV Zrt. jogosulatlan forrásfelhasználás vizsgálatot fog kezdeményezni.

[2013.04.08.]

SZÉP KÁRTYA ELFOGADÁSA

Tovább >>

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket és Kártyaelfogadó Partnereinket, hogy  a Takarékszövetkezet által kihelyezett POS terminálokon 2013. április 10-től lehetőség van a K&H SZÉP kártyák elfogadására is, így termináljaink bármelyik pénzintézet (OTP, MKB, K&H) által kibocsátott SZÉP kártya elfogadására alkalmassá váltak. A már kihelyezett terminálok frissítése érdekében kérjük keressék fel Számlavezető Kirendeltségüket.
 

[2013.04.05.]

Tájékoztatás!

Electra és Internetbank ügyfélszolgálatunk elérhetőségi ideje az alábbiak szerint változott:

Tovább >>

Hétfőtől - Csütörtökig 07:30 - tól 16:00 - ig
Pénteken: 07:30 - tól 13:30 - ig hívható.

Telefonszámunk (99/532-105) és e-mail ([email protected]) címünk nem változott.

[2013.02.06.]

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Országos Betétbiztosítási Alap Igazgatótanácsának határozata alapján a tagintézetek az ügyfél erre vonatkozó kérése esetén évente díjmentesen biztosítják ügyfeleiknek a tájékoztatót a náluk elhelyezett betétek biztosítottságáról és a betétbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Tovább >>

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfelünket, hogy a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetnél elhelyezett és az OBA által biztosított betétjeiről szóló tájékoztatót átveheti Takarékszövetkezetünk bármely kirendeltségén. Külön ez irányú kérésére az ügyfél-tájékoztatót postai vagy elektronikus úton is megküldjük.

A betétbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók elérhetőek a honlapunkon (www.rajkaitakarek.hu) valamint az Országos Betétbiztosítási Alap honlapján (www.oba.hu).

Köszönjük megtisztelő figyelmét!
 

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2012.06.28.]

Tájékoztatás

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az Ön számára kedvezőbb változások lépnek életbe a forint átutalások terén 2012. július 2-től.

Tovább >>

Az Ön által elektronikus úton (Netbank, Electra Internet Bank, Electronic Banking rendszeren keresztül) kezdeményezett belföldi egyszerű és csoportos forint átutalások még tárgynapon jóváírásra kerülnek a címzett számláján, amennyiben megbízását tárgynapon 14 óráig rögzíti. Ezeket a megbízásokat a Takarékszövetkezet az InterGiro2 rendszeren keresztül továbbítja, és biztosítja, hogy - a fedezet rendelkezésre állása esetén - az összeg a címzett számláját vezető pénzforgalmi szolgáltatóhoz legkésőbb 6 órán belül megérkezzen.
Ez azt jelenti, hogy az InterGiro2 rendszeren keresztül továbbított és a fenti feltételeknek megfelelő megbízások esetében az eddigiekhez képes egy munkanappal rövidebb lesz a belföldi forint átutalások ideje. A 14 óra után illetve hétvégén beküldött megbízásokat a Takarékszövetkezet a következő munkanap teljesíti, és az első InterGiro2 küldéssel továbbítja a címzett pénzforgalmi szolgáltatójához, így a megbízás várhatóan 9.00 és 9.30 között jut el a címzetthez.
A napközbeni átutalási rendszer azzal az előnnyel is jár, hogy az átutalási megbízás teljesítéséig szabadon rendelkezhet a számláján tartott összeg felett. Lehetővé válik például az, hogy egy bankkártya használattal akár a teljes egyenleget elköltse, ami egy váratlan helyzetben kifejezetten előnyös lehet Ügyfeleink számára. Ebben az esetben viszont az átutalási megbízás akkor teljesül, ha újabb fedezet érkezik a számlájára. Ezért kérjük, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet az átutalások indítása után a számlán lévő egyenlegre az átutalásra kerülő összeg levonásáig.
A papír alapú, forint átutalási megbízások továbbra is változatlan feltételekkel kerülnek teljesítésre.
A megbízások teljesítési rendjéről szóló Tájékoztatónk letölthető a Takarékszövetkezet honlapjáról.
 

Tisztelettel:

Rajkai Takarék

[2012.05.02.]

Takarék Invest Likviditási Befektetési Alap

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Takarék Alapkezelő részére a MoneyMoon Awardson a forint likviditási/pénzpiaci kategóriában elért kiemelkedő teljesítményéért elismerő oklevelet kapott a Takarék Invest likviditási Befektetési Alap.

Tovább >>

Az elismerő oklevelet ide kattintva tekinthetik meg

Tisztelettel:

Rajkai Takarék

[2012.02.20.]

Tájékoztatás változásról!

Tájékoztatjuk, hogy 2012. július 1-jét követően –biztonsági okokból - az Electra Internet Bank szolgáltatásunk nem lesz elérhető az Internet Explorer 6-os verziójával.

Tovább >>

Kérjük, hogy amennyiben ezt a verziójú böngészőt használja, a fenti időpontig szíveskedjen frissíteni böngésző programját.

Ügyfeleink az Internet Explorer 7-es, 8-as és 9-es verziója vagy egyéb böngésző program használatával fennakadás nélkül fogják tudni igénybe venni szolgáltatásunkat a továbbiakban is.

Megértésüket köszönjük.
 

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

[2011.12.15.]

Gyorsulnak a forint átutalások

Az Ön számára kedvező változások várhatók 2012 júliusától a forint átutalások terén. Ez az új, korszerűbb átutalási rendszer bevezetésének lesz köszönhető, amelynek legfőbb célja két bank ügyfelei közötti átutalások felgyorsítása.

Tovább >>

Jelenleg egy ilyen átutalás csak másnap érkezik meg a megbízótól a címzetthez. A jövőben, ha Ön elektronikus úton (interneten, elektronikus banki rendszeren vagy telefonon keresztül, nem faxon) adja meg nekünk belföldi forint átutalási megbízását az általunk aznapi teljesítésre meghirdetett időszakon belül, akkor az átutalás aznap teljesül. Azaz: a megszokotthoz képest egy munkanappal kevesebb lesz a belföldi forint átutalás ideje. Így nem csak az Ön által utalt pénz érkezik meg gyorsabban – jellemzően 4-5 órán belül - a címzetthez, hanem Ön is hamarabb hozzáfér a más által küldött pénzhez.

Az új rendszer 2012. július 2-ától indul. Addig még tájékoztatjuk a fontosabb tudnivalókról.

Tisztelettel:

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet
 

További információk találhatók az alábbi internetcímeken:

 

[2011.01.25.]

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Országos Betétbiztosítási Alap Igazgatótanácsának 31/2024. (IX.22.) számú határozata alapján a tagintézeteknek tájékoztatni kell ügyfeleiket a náluk elhelyezett betétek biztosítottságáról és a betétbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Tovább >>

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfelünket, hogy a biztosított betétjeiről szóló tájékoztatót átveheti Takarékszövetkezetünk bármely kirendeltségén.

A betétbiztosításra vonatkozó részletes szabályok megtalálhatók az OBA honlapján (www.oba.hu), illetve elérhetők Takarékszövetkezetünk honlapján (www.rajkaitakarek.hu) is, a Dokumentumok / OBA Betétregiszter és Iránytű a betétbiztosításhoz menüpontban.

Köszönjük megtisztelő figyelmét!

Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet

Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont