Rólunk

Kik vagyunk? Mit akarunk? Mit kínálunk?

A Rajkai Takarék a térségünkben élő emberek szövetkezeti alapon szerveződő, erős pénzügyi partnere. Közel 1240 fő tulajdonosunk pénzintézete. Tagjainknak köszönhetően Győr-Moson-Sopron megye egyik legnagyobb tagságú hitelintézete vagyunk.
Ezért fokozott felelősséget viselünk működési körzetünk gazdaságáért, annak folyamatos erősítéséért.
Gyökereink közel 60 év óta szorosan kötődnek az itt élő emberekhez. Pontosan ez a térbeli és érzelmi közelség az, ami jellemzi üzleti kapcsolatainkat.
Munkatársaink barátságosan, elkötelezetten és felkészülten arra törekszenek, hogy egészséges bizalmi viszony alakuljon ki ügyfeleinkkel. Erre az alapra építhető fel az egyéni igényekre szabott, személyes tanácsadás és kiszolgálás.
2016-os esztendőben is szabaddá tesszük az utat, hogy a legteljesebb kiszolgálásban részesülhessenek ügyfeleink, partnereink, tagjaink.
 

Nusser Györgyné
 elnök-ügyvezető 


Takarékszövetkezetünkről 

 Takarékszövetkezetünk 2008-ban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Az a 110 tag, akik 1958. december 17-én döntöttek arról, hogy a határmenti faluban 100 Ft-ból szövetkezeti pénzintézetet alapítanak, nem gondoltak arra, hogy a kezdeményezésük egy fél évszázad múlva behálózza majd a teljes Győr-Moson-Sopron megyét. Kezdetben csak községi egységeket üzemeltetett a Takarékszövetkezet, mely lassú növekedést biztosított 30 éven keresztül, de megalapozta létjogosultságát a pénzügyi kiszolgálások terén.

A Szlovákia és Ausztria által határolt terület nem tette lehetővé a Takarékszövetkezet terjeszkedését minden irányban, ezért Magyarország belseje felé jelöltük meg stratégia fejlesztéseinket úgy, hogy a szomszédos Takarékszövetkezetek érdekeit nem sértettük. Az 1990-es években elindított városi bővítés először Mosonmagyaróvárt, majd Csornát, Kapuvárt s végül Győrt célozta.

2007. december 31-től a Pereszteg és Vidéke Takarékszövetkezet beolvadásával Sopron városa és környékének községei is működési területünkhöz kerültek. Elődeink, az alapokat elhelyezők sem képzelhették el szebben az 50 éves jubileumot, hiszen az ország 4. legnagyobb szövetkezeti hitelintézetévé vált Takarékszövetkezetünk. Az egyesülést követően több mint 100 munkavállalónak biztosítunk megélhetést. 886 fő tagunk biztos alapot jelent a szövetkezeti jellegnek. Bővülő számú önkormányzati számlavezetésünk, vállalkozói, lakossági ügyfelünk számszakilag több, mint 25.000 főt jelent pénzintézetünk számára, akiknek teljes körű kiszolgálására törekszünk helyben. A vidéken élő emberek nem lehetnek másodlagos állampolgárai az országnak, ezért nyújtjuk az összes pénzügyi szolgáltatást helyben és erőnkhöz mérten támogatjuk a civil szerveződéseket, klubokat, alapítványokat.

A 2009-es esztendőben az ország integrált Takarékszövetkezetei átlagosan 3,4%-kal, Győr -Moson-Sopron megyei Takarékszövetkezetek átlagosan 4,8%-kal, a mi Takarékszövetkezetünk 8,7%-kal növekedett. Ezzel a mértékkel az elsők között végeztünk. Piaci részesedésünk a megyében 23,8%-ra bővült. Nyereségünk a tervet 26,7%-kal haladta meg. Tartalékainkat több, mint 300 millió Ft-tal sikerült bővíteni Szavatoló tőkénk nagysága 2.008 millió Ft.
Meggyőződésünk, ha valami működik, helyben kicsi formában, annak működnie kell nagyobb méretekben is, hiszen a kirendeltségek és betétgyűjtőpénztárak teljesítményei összeadódnak.

2024-es esztendőben Takarékszövetkezetünk növekedése 5,3%-os volt. A befektetési üzletágban, mely mérlegen kívüli tétel, 5,1%-os állományt kezelünk. Az integrált Takarékszövetkezetek mérlegfőösszeg növekedése 1,3% volt. Győr-Moson-Sopron megyei takarékszövetkezeti részesedésünk közel 25%-os. Jövedelmezőségünkkel a megyei ranglista élén állunk, hiszen 281 m Ft-os eredményt sikerült elérnünk. 109 fő teljes munkaidős munkavállalóink egyenként átlagosan 2,58 millió Ft-os eredményt realizáltak. Egy dolgozó átlagosan 376 millió Ft feletti mérlegfőösszeget kezel. Tartalékainkat 310 m Ft-tal tudtuk bővíteni. Tőkemegfelelési mutatónk 12,11%. A Takarékszövetkezet saját tőkéje 2.109 millió Ft, amit 963 tag birtokol. Szavatoló tőke nagysága 2,282 millió Ft. Adók és járulékok címen 681 millió Ft került befizetésre a központi költségvetésbe illetve önkormányzatokhoz. A civil társadalomnak juttatott támogatások összege közel 10 millió Ft volt. 

2011-es esztendőben a Takarékszövetkezetünk növekedése 8,2% volt. Ezen felül befektetési üzletágunk közel 1 milliárd Ft-tal bővült. Az integrált Takarékszövetkezetek fejlődése 2,2% volt. Győr-Moson-Sopron megyei takarékszövetkezetek bővülése 4,8% . Az előzetes számok alapján a magyar bankszektor 3%-kal tudott növekedni. Jövedelmezőségünkkel a megyei ranglista élén állunk, hiszen a Takarékszövetkezetünknél keletkezett nyereség, a megyei nyereség 47%-át adja. 25%-os a megyei mérlegfőösszeg részesedésünk és 20%-os a saját tőke részarányunk. 222 millió Ft eredményt értünk el úgy, hogy a végtörlesztésen közel 100 millió Ft veszteséget kellett elszenvednünk. Tartalékainkat 400 millió Ft-tal tudtuk bővíteni. Tőkemegfelelési mutatónk 12,42%. 111 fő teljes munkaidős szellemi foglalkozású munkavállalónk egyenként 2 millió Ft nyereséget realizált és közel 400 millió Ft értéket kezelt. Hálózati egységenként 2.221 millió Ft az átlagos mérlegfőösszeg. A Takarékszövetkezet tagjainak száma 1.036 fő, akik 500 millió Ft jegyzett tőkét birtokolnak. A szavatoló tőke nagysága 2.419 millió Ft, melyből 48%-ot az eredménytartalék képvisel. Adók és járulékok címén 477,5 millió Ft befizetés történt a központi költségvetésbe. A helyi önkormányzati adó összege pedig 39 millió Ft volt. 2011. évi támogatás nagysága 27,3 millió Ft, amelynek élvezői ügyfeleink, vállalkozások, civil szervezetek és önkormányzatok voltak.

2012-es esztendőben a Takarékszövetkezetünk növekedése 3,8%-os volt, ami 1,7 milliárd Ft-os növekedést jelent. Ezen felül – mérlegen kívül – a befektetési üzletágunk több mint 1 milliárd Ft-tal növekedett, ami 33%-os bővülésnek felel meg. Az integrált Takarékszövetkezetek fejlődése 1,5%-os a Győr-Moson-Sopron megyei Takarékszövetkezetek, pedig 1,7%-kal tudtak növekedni. Jövedelmezőségünkkel a megyei ranglista élén állunk, hiszen nálunk keletkezett a megyei takarékszövetkezeti nyereség 33,5%-a. Adózás előtti eredményünk 273 millió Ft. A tervet teljesíteni tudtuk. Tartalékolásra 535 millió Ft-ot fordítottunk. Tőkemegfelelési mutatónk 13,78%. Szavatoló tőke nagysága 2.585 millió Ft. 118 fő teljes munkaidős munkavállaló, egyénenként 2,3 millió Ft nyereséget realizált. Kirendeltségenként az átlagos állomány 2 milliárd Ft feletti. A Takarékszövetkezet tagjainak száma év végén 1240 fő, akik továbbra is 500 millió Ft jegyzett tőkét birtokolnak. Adók és járulékok és járadékok címen 664 millió Ft befizetés történt a központi költségvetésbe. A helyi önkormányzatoknak pedig 44,2 millió Ft iparűzési és építményadó került átutalásra. A 2012 évi sport támogatás összege 10,6 millió Ft. Civil szervezeteknek, alapítványoknak, vállalkozásoknak és önkormányzatoknak 15 millió Ft támogatást nyújtottunk az év folyamán.

A 2013-as esztendőben a Takarékszövetkezet mérlegfőösszege kis mértékben 0,77%-kal csökkent. Mérlegen kívül a befektetési üzletágunk egy év alatt 1 472 millió Ft-tal növekedett.
Azon integrált Takarékszövetkezetek – akik engedélyezték a 2013. évi adataik nyilvánosságra hozását – azok közül a 8. legnagyobb nyereséggel záró Takarékszövetkezet lettünk a 126 866 e Ft-os adózás előtti eredménnyel.
Tőkemegfelelési mutatónk növekedett 15,22%-ra. A Takarékszövetkezet saját vagyona szintén növekedett 6,4%-kal, mely így 2 milliárd 570 millió Ft-ra bővült. Betétállományunk 0,8%-kal tudott növekedni. Hitelállományunk 2,7%-kal csökkent. A megképzett értékvesztés és céltartalék összege csökkent a hitelleírások illetve a kötelező átvezetések miatt.
Adók, járulékok, járadékok, illeték és iparűzési adók címen 1 milliárd 117 millió Ft-ot fizetett ki a Takarékszövetkezet. Támogatásként 18,5 millió Ft-ot fizettünk ki.
Teljes munkaidőben 119 főt foglalkoztatunk, részmunkaidőben pedig 15 fő dolgozott a Takarékszövetkezetnél.
Megtakarításhoz kapcsolódó számlakapcsolata 66 000 ügyfélnek van. Hitellel 5 200 fő rendelkezik a Takarékszövetkezetünknél.
1 233 fő tagunk részjegy állománya 507 millió Ft. Év végéig 39 fő kérte tagsági viszonyának megszűntetését, akikkel a Takarékbank és MNB engedélyének birtokában lesz csak lehetőségünk elszámolni.

Igazgatóságunk, Felügyelő Bizottságunk és munkavállalóink együtt élnek ügyfeleinkkel így Nálunk jobban senki nem ismeri terveiket, sikereiket és esetleges kudarcaikat.
Büszkék vagyunk arra, hogy állami támogatás nélkül fejlődött a mai szintre Takarékszövetkezetünk mely közel 46,1 milliárd forinttal gazdálkodik nap mint nap az egyesülést követően. Saját tőkénk 2,415 milliárd Ft-ja kellő biztonságot nyújt betéteseinknek és a megállíthatatlan fejlesztési kényszernek.

Köszönöm Ügyfeleinknek, Partnereinknek azt a bizalmat, mellyel erre a szintre tudtuk fejleszteni pénzintézetünket. Köszönöm, hogy az egyedüli magyar tulajdonban lévő Takarékszövetkezetet segítik tőkével, mely Nekünk energiát ad. Köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat. Bízom abban, hogy pénzügyi szolgáltatásaink között talál olyat, melyet igényelve ügyfeleink közé lép Ön is.

Kérem leendő ügyfeleinket, hogy igényeljék pénzügyi szolgáltatásaikat Nálunk. Rendelkezünk a legmodernebb termékekkel, a teljes pénzügyi tevékenységek engedélyével forintban, devizában egyaránt. Alkalmazott számítástechnikai programunk auditált.

A család bankjaként minden korosztály számára tudunk általános és egyedi termékeket ajánlani. Korrekt és rugalmas ügyintézéssel és városi egységeinkben szombati nyitva tartással bizonyítjuk, hogy Nálunk az ügyfél kérése, kiszolgálása az elsődleges.

Nusser Györgyné
elnök-ügyvezető
 

„A tőke szaporodásának közvetlen oka nem a munka, hanem a takarékosság.
Való igaz a szorgalmas munka teremti meg a javakat, amelyeket a takarékossággal fel lehet halmozni, de bármennyit is teremtsen a munka, tőkénk sosem növekedhetne, ha nem gazdálkodnánk takarékosan és nem tartalékolnánk.” 
(Adam Smith)

Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont