Rajkai Takarék

TAKARÉK FHB Rövid Kötvény Alap

Általános információk

Általános információk

TAKARÉK FHB Rövid Kötvény Befektetési Alap

A piacot dinamikusan követő befektetés, középtávú pénzügyi céljai megvalósításához!

image

 

• Állampapírokból és kötvényekből felépített portfólió,
• a betétekhez képest versenyképes hozammal rendelkező befektetési lehetőség,
• mérsékelt kockázat vállalása mellett.

 

 

Az Alap a betétekhez képest versenyképes hozamlehetőséget kínál, mérsékelt kockázat vállalása mellett. Elsősorban állampapírokból, jelzáloglevelekből és egyéb hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokból álló befektetési eszköz középtávú pénzügyi célok megvalósításához.
Az Alapban elhelyezett megtakarítás a rövid lejáratú betétekhez hasonlóan könnyen és gyorsan hozzáférhető.

 

Az Alap célja, hogy éven túl rendelkezésre álló pénzeszközök számára a rövid lejáratú állampapírok teljesítményével versenyképes hozamú befektetési lehetőséget biztosítson. Az Alap jellemzően likvid és alacsony kockázatú forint eszközök segítségével alakítja ki portfólióját a stabil tőkenövekedés érdekében. Ezen felül a befektetési stratégiában megengedett, hogy devizában denominált rövid lejáratú és magas likviditású eszközökbe is fektessen.Az Alap rugalmasan, országszerte több mint 1000, Takarék megtakarítási termékeket forgalmazó szövetkezeti hitelintézeti fiókban hozzáférhető.

A termék további előnye, hogy Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök és EHO-mentesség érhető el.


Az adóelőnyök és az EHO-mentesség lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról szóló jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

 

Alap fajtája: Rövid kötvényalap
Alap típusa: Nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás: Vétel/Eladás: T+1 nap
Futamideje: Határozatlan
Javasolt legrövidebb befektetési időtáv: Minimum 1 év
Névérték: 1 Ft
Alap befektetési jegyei forgalmazásának indulása: 2013. szeptember 18.

Alapkezelő: Diófa Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő: FHB Bank Zrt.
Forgalmazó: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

Az Alap befektetési politikája és elnevezése 2015. július 10. napjától megváltozott. A megadott adatok a változások előtti befektetési politika szerint működő múltbéli teljesítményét tükrözik. Az Alap korábbi neve FHB Forte Rövid Kötvény Befektetési Alap volt.

 

Az Alap esetében az Alapkezelő által javasolt tartási idő legalább 1 év.
A TAKARÉK FHB Rövid Kötvény Alapot a TakarékBank Zrt. mint Forgalmazó mérsékelt kockázatúnak sorolta be.

Javasolt minimális befektetési idő
nincs Minimum 3 hónap Minimum 6 hónap Minimum 1 év Minimum 2 év
 

 

 x  

 

Vállalt kockázat
Alacsony kockázat Csekély kockázat Mérsékelt kockázat Magas kockázat Nagyon magas kockázat
     x    

Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést! A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.

 

Az Alapra ható főbb kockázatok:

• Gazdasági, politikai kockázat
• Hitel kockázat
• Partner kockázat
• Likviditási kockázat
• Működési kockázat és az eszközök letéti őrzéséhez kapcsolódó kockázat

 

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik. Az Alap hozamai múltbeli, úgy nevezett visszatekintő hozamok, amelyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére, hozamára. Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

 

Tájékozódjon a Takarék FHB Rövid Kötvény Alappal kapcsolatos további információról, illeve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kondíciók és díjak menüpont alatt, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.megtakaritasok.takarek.hu), a forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu).
A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.
 

 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

TAKARÉK FHB Rövid Kötvény Befektetési Alap

A piacot dinamikusan követő befektetés, középtávú pénzügyi céljai megvalósításához!

image

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.

A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Hirdetményünkben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.


A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Egyéb kapcsolódó dokumentumok

Takarék FHB Rövid Kötvény Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzat

  • (,0 KB)

Takarék FHB Rövid Kötvény Alap Kiemelt Befektetői Információk

  • (,0 KB)
 
Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont