Rajkai Takarék

Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap

Általános információk

Általános információk

Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Befektetési Alap

Versenyképes, a lekötött betétekhez hasonlítható hozam, alacsony kockázat vállalása mellett!

image

 

• Alacsony kamat- és árfolyamkockázat,
• a befektetett eszközök által biztosított kiszámítható árfolyam-alakulás,
• betétekhez hasonló rugalmas, bármikor hozzáférhető befektetési forma.

 

Az Alap a lekötött bankbetétekkel versenyképes hozamlehetőséget biztosít rövid távon is. Alacsony kockázati besorolású, mivel alapvetően forint pénzpiaci eszközökbe fektet. Határozatlan futamidejű befektetés, amelynek nincs lejárata, így a betétek lejárat előtti feltörése esetén elszenvedett esetleges kamatveszteséggel sem kell számolnia.

Az Alap célja, hogy kiszámítható árfolyam-alakulású, rugalmas, bármely forgalmazási napon visszaváltható befektetési formát biztosítson, amely jellemzően magas likviditású, és alacsony kockázatú rövid lejáratú eszközök (általában bankbetétek, diszkont-kincstárjegyek, állampapírok) segítségével lehetővé teszi a tetszőleges időtartamú, bankbetétekkel versenyképes hozamú befektetést. Az Alap pénzügyi célja tőkenövekedés elérése. Az Alap referencia indexe 100% ZMAX index.

Az Alap rugalmasan, országszerte több mint 1000, Takarék megtakarítási termékeket forgalmazó szövetkezeti hitelintézeti fiókban hozzáférhető.

A termék további előnye, hogy Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök és EHO-mentesség érhető el.


Az adóelőnyök és az EHO-mentesség lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról szóló jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

 

Alap fajtája: Pénzpiaci alap
Alap típusa: Nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás: Vétel/Eladás: T nap
Futamideje: Határozatlan
Javasolt legrövidebb befektetési időtáv: -
Névérték: 1 Ft
Alap befektetési jegyei forgalmazásának indulása: 2013. november 19.

Alapkezelő: Diófa Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
Vezető Forgalmazó: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

Az Alap befektetési politikája és elnevezése 2015. július 1. napjától megváltozott. A megadott adatok a változások előtti befektetési politika szerint működő Alap múltbéli teljesítményét tükrözik. Az Alap korábbi neve Magyar Posta Pénzpiaci Befektetési Alap volt.

 

Az Alap esetében az Alapkezelő által javasolt tartási idő néhány naptól kezdve több éven átnyúló befektetés is lehet.
A Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alapot a  TakarékBank Zrt. mint Vezető Forgalmazó alacsony kockázatúnak sorolta be.

Javasolt minimális befektetési idő
nincs Minimum 3 hónap Minimum 6 hónap Minimum 1 év Minimum 2 év
x  

 

   

 

Vállalt kockázat
Alacsony kockázat Csekély kockázat Mérsékelt kockázat Magas kockázat Nagyon magas kockázat
 x        

Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést! A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.

 

Az Alapra ható főbb kockázatok:

• Gazdasági, politikai kockázat
• Hitel kockázat
• Partner kockázat
• Likviditási kockázat
• Működési kockázat és az eszközök letéti őrzéséhez kapcsolódó kockázat

 

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik. Az Alap hozamai múltbeli, úgy nevezett visszatekintő hozamok, amelyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére, hozamára. Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.

 

Tájékozódjon a Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alappal kapcsolatos további információról, illeve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban.

Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kondíciók és díjak menüpont alatt, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.megtakaritasok.takarek.hu), a forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu).
A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése.
 

 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Befektetési Alap

Versenyképes, a lekötött betétekhez hasonlítható hozam, alacsony kockázat vállalása mellett!

image

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.

A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Hirdetményünkben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.


A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.

Egyéb kapcsolódó dokumentumok

Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzat

  • (,0 KB)

Magyar Posta Takarék Pénzpiaci Alap Kiemelt Befektetői Információk

  • (,0 KB)
 
Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont