Rajkai Takarék
Kezdő oldal E-mail küldés Ma 2009.09.28. Hétfő, Vencel, napja van.

TakarékPont

Belépés az InternetBank rendszerbe


TakarékszövetkezetünkrőlTakarékszövetkezetünk az elmúlt évben ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Az a 110 tag, akik 1958. december 17-én döntöttek arról, hogy a határmenti faluban 100 Ft-ból szövetkezeti pénzintézetet alapítanak, nem gondoltak arra, hogy a kezdeményezésük egy fél évszázad múlva behálózza majd a teljes Győr-Moson-Sopron megyét. Kezdetben csak községi egységeket üzemeltetett a Takarékszövetkezet, mely lassú növekedést biztosított 30 éven keresztül, de megalapozta létjogosultságát a pénzügyi kiszolgálások terén.

A Szlovákia és Ausztria által határolt terület nem tette lehetővé a Takarékszövetkezet terjeszkedését minden irányban, ezért Magyarország belseje felé jelöltük meg stratégia fejlesztéseinket úgy, hogy a szomszédos Takarékszövetkezetek érdekeit nem sértettük. Az 1990-es években elindított városi bővítés először Mosonmagyaróvárt, majd Csornát, Kapuvárt s végül Győrt célozta.

2007. december 31-től a Pereszteg és Vidéke Takarékszövetkezet beolvadásával Sopron városa és környékének községei is működési területünkhöz kerültek. Elődeink, az alapokat elhelyezők sem képzelhették el szebben az 50 éves jubileumot, hiszen az ország 4. legnagyobb szövetkezeti hitelintézetévé vált Takarékszövetkezetünk. Az egyesülést követően több mint 100 munkavállalónak biztosítunk megélhetést. 748 fő tagunk biztos alapot jelent a szövetkezeti jellegnek. Bővülő számú önkormányzati számlavezetésünk, vállalkozói, lakossági ügyfelünk számszakilag több, mint 25.000 főt jelent pénzintézetünk számára, akiknek teljes körű kiszolgálására törekszünk helyben. A vidéken élő emberek nem lehetnek másodlagos állampolgárai az országnak, ezért nyújtjuk az összes pénzügyi szolgáltatást helyben és erőnkhöz mérten támogatjuk a civil szerveződéseket, klubokat, alapítványokat.

A 2008-as esztendőben az ország integrált Takarékszövetkezetei átlagosan 5,8%-kal, Győr - Moson - Sopron megyei Takarékszövetkezetek átlagosan 12,2%-kal, a mi Takarékszövetkezetünk 23,9%-kal növekedett. Ezzel a mértékkel az első helyezést értük el. Piaci részesedésünk a megyében 22,3%-ra bővült. Nyereségünk egy kis mértékben elmaradt a tervtől, így azt 98%-ra teljesítettük. Tartalékainkat 230 millió Ft-tal sikerült bővítenünk. Szavatoló tőkénk nagysága 1.857 millió Ft.

Meggyőződésünk, ha valami működik, helyben kicsi formában, annak működnie kell nagyobb méretekben is, hiszen a kirendeltségek és betétgyűjtőpénztárak teljesítményei összeadódnak.

Igazgatóságunk, Felügyelő Bizottságunk és munkavállalóink együtt élnek ügyfeleinkkel így Nálunk jobban senki nem ismeri terveiket, sikereiket és esetleges kudarcaikat.

Büszkék vagyunk arra, hogy állami támogatás nélkül fejlődött a mai szintre Takarékszövetkezetünk mely több mint 35,8 milliárd forinttal gazdálkodik nap mint nap az egyesülést követően. Saját tőkénk 1,7 milliárd Ft-ja kellő biztonságot nyújt betéteseinknek és a megállíthatatlan fejlesztési kényszernek.

Köszönöm Ügyfeleinknek, Partnereinknek azt a bizalmat, mellyel erre a szintre tudtuk fejleszteni pénzintézetünket. Köszönöm, hogy az egyedüli magyar tulajdonban lévő Takarékszövetkezetet segítik tőkével, mely Nekünk energiát ad. Köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat. Bízom abban, hogy pénzügyi szolgáltatásaink között talál olyat, melyet igényelve ügyfeleink közé lép Ön is.

Kérem leendő ügyfeleinket, hogy igényeljék pénzügyi szolgáltatásaikat Nálunk. Rendelkezünk a legmodernebb termékekkel, a teljes pénzügyi tevékenységek engedélyével forintban, devizában egyaránt. Alkalmazott számítástechnikai programunk auditált.

A család bankjaként minden korosztály számára tudunk általános és egyedi termékeket ajánlani. Korrekt és rugalmas ügyintézéssel és városi egységeinkben szombati nyitvatartással bizonyítjuk, hogy Nálunk az ügyfél kérése, kiszolgálása az elsődleges.


Nusser Györgyné
 elnök-ügyvezető


„Az emberekkel való foglalkozás nagyon hasonlít az aranymosásra.
Nem a piszkot keresed, hanem az aranyat.”
(Carnigie)Kardirex Országos Betétbiztosítási Alap Magyar Nemzeti Bank ORSZÁGOS TAKARÉKSZÖVETKEZETI SZÖVETSÉG Fundamenta