Takarék számlabetét

Takarék számlabetét

Takarék számlabetét

Takarék számlabetét a méltán népszerű kamatozó betétkönyv modern párja, ami a megtakarítás számlán történő elhelyezését teszi lehetővé.

Takarék számlabetét a méltán népszerű kamatozó betétkönyv modern párja, ami a megtakarítás számlán történő elhelyezését teszi lehetővé. Megőrzi a könyves betét előnyeit (ld. kamatozás módja, kedvezményezett jelölésének lehetősége), ugyanakkor nem csak természetes személyek, hanem jogi és jogi személyiség nélküli vállalkozások, civil szervezetek megtakarításainak elhelyezésére is szolgál.

A Takarék számlabetét további előnye, hogy többféle formában (készpénz befizetés, jóváírás, rendszeres átutalás) helyezhető el a megtakarítani kívánt összeg.

 

JAVASLAT:

A Takarék számlabetét elsődleges célja, hogy a természetes személyek által igen kedvelt Kamatozó takarékbetétkönyv (könyves betét) kiváltására – a betétkönyv megszokott funkcióit megtartó, a kamatozás módjában megegyező – korszerűbb számlás megtakarítási lehetőséget biztosítson. Ugyanakkor a kényelmes, rugalmas, valamint a korábbi betételhelyezésekhez történő (akár eseti, akár folyamatos) hozzávezetésre egyaránt alkalmas számla.

• A Takarék számlabetét megnyitására betétszámla szerződés alapján kerül sor.
• A Takarék számlabetét két névre is szólhat (tulajdonos és társtulajdonos minőségben).
• Egy ügyfél (különböző megtakarítási céljainak érdekében) több Takarék számlabetétet is nyithat.
• Elhelyezése változatos formában, az ügyfél választása szerinti összegben és gyakorisággal történik a betétszámlán.
• A Takarék számlabetétben történő elhelyezésnek nem feltétele bankszámla nyitása. Így a kizárólag megtakarítani kívánó ügyfeleknek – akik a bankszámla által nyújtott szolgáltatásokat nem kívánják igénybe venni – költségmentes, kényelmes betételhelyezési lehetőséget jelent.
• A Takarék számlabetét nem feltételezi bankszámla meglétét, de nem is váltja ki a pénzforgalmi jellegű bankszámlát. Megtakarításra, és nem a szokásos fizetési megbízások teljesítésére szolgál. (A betétszámláról ezért pl.: nem teljesíthetők csoportos beszedéssel kapcsolatos tranzakciók, a számla nem képezheti fedezetét bankkártya tranzakcióknak, stb., sőt - az ügyrendben később részletezett rendkívüli eseteket leszámítva – átutalási megbízás sem kezdeményezhető róla.)
• A bankszámlával rendelkező ügyfelek rendszeres átutalással folyamatosan megtakaríthatnak a betétszámlán anélkül, hogy külön intézkedniük kellene az átvezetéssel kapcsolatban, ugyanakkor rendkívüli (eseti) elhelyezésre is korlátozás nélkül lehetőségük van.
• Rugalmassága miatt mindenféle korosztály és különböző ügyfélcsoportok igényeinek kielégítésére egyaránt alkalmas.
 

 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

Takarék számlabetét

Betéti hirdetmény

 
Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont