Rajkai Takarék

Babakötvény (már nem forgalmazott)

Startszámla

Startszámla

Babakötvény (már nem forgalmazott)

Kiemelt kamatozás a Start számlán! A fiatalok önálló életkezdésének anyagi megalapozása céljából az állam minden 2005. december 31. napja után született gyermeket támogatásban részesít. Ezt a támogatást egészíti ki a Takarékszövetkezet azzal, hogy az elhelyezett összegek után kiemelt kamatot ad.

 

Az állami támogatásról:

Az állam támogatást biztosít a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú gyermekek részére. A támogatás egyszeri alkalommal, a születést követően vezető igénybe. Az alaptámogatás összege 2006-ban született gyermekek részére 40.000 Ft, a 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben született gyermekek részére 42.500 Ft . A 2024-ben, illetve az azt követően született gyermekek után járó alap támogatás összegét az éves költségvetési törvények határozzák majd meg, illetve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermek esetében 42.500 Ft, illetve 44.600 Ft támogatást nyújt. Ez az összeg a gyermek nevére megnyitott kincstári számlán kerül elhelyezésre, ahol az ötéves államkötvényre fizetett kamattal kamatozik.
A további állami támogatás igényeléséhez Start számlát kell nyitni. Erre a számlára természetes személyek –szülők és hozzátartozók – teljesíthetnek befizetéseket. Az adott évben befizetett összeg után 10 %, de legfeljebb 6.000 Ft, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult családok gyermekei esetében a befizetett összeg 20 %-a, de maximum 12.000 Ft, míg átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermekek esetében minden évben 12.000 Ft állami támogatás jár.
A Start számlára települési önkormányzatok is befizethetnek, de erre állami támogatás nem jár.

A Start számla nyitásának előnyei a Takarékszövetkezetnél:

« A Start számla vezetése teljesen díj és költségmentes. 
« A Takarékszövetkezet az állami támogatás mellé 5.000 Ft-ot helyez el.
« A Start számlán lévő megtakarítás kiemelt kamatozású.

A Start számla nyitásához szükséges dokumentumok:

« gyermek születési anyakönyvi kivonata,
« a szülő által annak igazolása, hogy a családi pótlékot neki folyósítják,
« felhatalmazás a Takarékszövetkezet részére a szülő, valamint a gyermek adatainak kezelésére, az állami támogatás igénylésére,
« a gyermek adóigazolványa vagy felhatalmazó nyilatkozat a gyermek adóazonosító jelének lekéréséhez.

A Start számlán lévő összeg felhasználása:


A támogatás és a megtakarítás tanulmányok, lakhatás, pályakezdés, gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére fordítható a gyermek 18. életévének betöltését követően.


A Start számlát a fenti dokumentumok benyújtását követően bármelyik kirendeltségünkön megnyithatja. Bővebb felvilágosításért forduljon bizalommal ügyintézőinkhez.

 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

Babakötvény (már nem forgalmazott)

Betéti hirdetmény

 
Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont