Rajkai Takarék
Kezdő oldal E-mail küldés Ma 2024.02.10. Szerda, Elvira, napja van.

TakarékPont

Belépés az InternetBank rendszerbe

Gazdahitel - Gazdakártya


NÁLUNK, a Takarékszövetkezeti Közösség Pénzintézeteinél, mindig kiemelt partnerek voltak az agrárágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások, őstermelők és családi vállalkozók. E tradíciót szeretnénk erősíteni, úgy, hogy gyors hitelbírálat után, kedvező kamatokkal kínálunk hitelt agrárügyfeleinknek.

A GAZDAHITEL az agrárágazat számára nyújt olyan rövid távú finanszírozási megoldást, amely szinte szabadon használható. 

A hitelkonstrukcióhoz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes kezességi díjjal. A kedvezményes díj, mint az agrár „de minimis” támogatás egy típusa, forgóeszköz és beruházás finanszírozására szolgáló hitelekhez is igénybe vehető, kivéve:
- import áruk helyett hazai áru preferálása,
- mezőgazdasági termékek feldolgozása és forgalmazása,
- export tevékenység.

A hitel könnyebb felhasználása érdekében GAZDAKÁRTYA néven MasterCard Electronic Business bankkártya kerül kibocsátásra, amellyel rugalmasan fizethet a MasterCard Electronic kártya elfogadásra kijelölt helyeken, illetve készpénzt vehet fel kedvezményes feltételekkel a Takarékszövetkezeti Közösség Pénzintézetei közel 600 készpénzkiadó automatájából és számos ország több ezer ATM-jéből.

A GAZDAHITEL összege 1.000.000,- forinttól - 15.000.000,- forintig terjedhet, melynek futamideje 91 naptól 2 évig tarthat.

Kedvező kamatozási feltételek: 
- A hitel kamata: 3 havi BUBOR + 3,0 % kamatfelár / év*; 
- Kezelési költség: 0,8 % / év; 
- Egyszeri, kedvezményes kezességi díj:  éven belüli futamidőre 0,4 %, éven túli futamidőre 0,7 %, amennyiben az ügyfél és az ügylet az agrár „de minimis” támogatás körébe tartozik. Egyéb esetben a kezességvállalásért piaci díjat kell fizetni, melynek mértéke 0,64 % - 1,28 %-ig terjed, az AVHGA hatályos Hirdetménye szerint.

A hitel fedezete az AVHGA 80 %-os kezességén túl:

10 millió forint igényelt hitelösszegig csupán:
• harmadik személy készfizető kezessége a hitel és járulékai erejéig,
• felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra a Takarékszövetkezetnél és más hitelintézetnél vezetett pénzforgalmi számlá(k)ra.

11 millió forint és a feletti hitel esetén a fentieken túl:
• jelzálogjog a kölcsön és járulékai erejéig az Ügyfél, illetve harmadik személy tulajdonát képező ingatlanon, valamint termőföldön, melyhez a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) vételi nyilatkozata kapcsolódik.

 A GAZDAHITEL igénybevételének további feltételei:
• hitelezői számlavezetés, illetve számlanyitás,
• az igénylő vállalkozásnak nem lehet lejárt hitel- és köztartozása.

THM: 12,10 % - 12,33% **
**12,10 % : 1 és 10 millió forint között, 12,27 % - 12,33 %: 11 és 15 millió forint között. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek, és a folyósítás napjának változása esetén mértéke módosulhat. A 12,27 % - 12,33 % tartalmazza az értékbecslés költségét (20 ezer forinttal számolva). A THM mutató értéke nem tartalmazza az esetleges közokiratba foglalás díját, nem tükrözi a hitel kamatkockázatát, minden ügylet esetén egyedileg kerül meghatározásra. 


 

Gazdakártya igénylőlap a linkre kattintva letölthető!
 

 

Kardirex Országos Betétbiztosítási Alap Magyar Nemzeti Bank ORSZÁGOS TAKARÉKSZÖVETKEZETI SZÖVETSÉG Fundamenta