Általános információk

Általános információk

FundiMini Gyerekszámla

image

Ismered már a lakáselőtakarékosság előnyeit? 

 • Megtakarításaidat az állam a befizetéseid 30%-ával, de legfeljebb évi 72 000 Ft-tal támogatja1.
 • Kamatadó-mentes befektetési forma, egyes megtakarításokra akár évi 10,56%-os garantált hozam (az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%) is elérhető.
 • Forint alapú lakáskölcsön felvehető a megtakarítási idő után, évi fix 3,9%-os (referencia THM 5,23%) kamattól.
 • Az összeg felhasználható új és használt ingatlan vásárlásra, házépítéshez és számtalan más lakáscélra.
 • Egy családban több szerződés is köthető. A közeli hozzátartozóid részére kötött szerződések egy közös lakáscél megvalósítására is felhasználhatóak, így megtöbbszörözheted a lakásszámla előnyeit!

Alapozd meg gyermeked jövőjét!

A kisgyerekes családok számára új terméket állítottunk össze, amely ötvözi a fenti előnyöket és plusz kedvezményeket kínál a hosszútávon gondolkodó szülők számára.

Új termékünk lehetőséget nyújt, hogy akár a gyermek születésétől kezdve takarékoskodjanak és lakásvásárlással támogassák őt felnőtté válása kezdetén.

A Fundimini Gyerekszámla megoldás azoknak, akik időtálló befektetést keresnek gyermekük lakáscéljainak megvalósításához.

Miért érdemes Fundimini Gyerekszámlát nyitni?

 • Ajándék Fundimini – Az Okospersely: ezzel a hasznos játékkal gyermeke szórakozva tanulja meg a takarékoskodás alapjait.
 • Hűségbónusz: A 8 és 10 évre kötött szerződésekre az állami támogatáson és kamatokon túl, bónuszként a szerződéses összeg 0,5 % -t is jóváírjuk, a megadott feltételek teljesülése esetén.
 • Kamatprémium: A kiutalási feltételek elérésekor érvényben lévő Fundamenta termékek közül a legmagasabb betéti kamat és az első szerződés tarifa szerint betéti kamatának különbségét jóváírjuk (a kamatprémium maximális összege legfeljebb az első szerződés szerződése összegének 10%-a lehet)

Milyen feltétekkel élnek a kedvezmények?

 • A szerződés kedvezményezettjének 14. év aluli gyermeknek kell lennie.
 • Új szerződések kötése esetén érvényes.
 • A havi megtakarítás minimum 9 900 Ft.
 • A szerződést nem zárolják.

Az akció a 14. életévét be nem töltött kedvezményezett javára, csak kijelölt partnereknél, újonnan kötött szerződésekre érvényes, ahol a tarifális ráta eléri a havi 9.900,- Ft-ot és a teljes első havi betétbefizetésre is sor került, valamint a szerződést nem zárolják.

A tájékoztatás nem teljes körű, a termék és az akció részletes feltételeit a www.fundamenta.hu oldalon található „FundiMini Gyerekszámla” Hirdetmény, továbbá a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Általános Szerződési Feltételei (Üzletszabályzat) tartalmazzák. Az akció más termékakcióval nem vonható össze. A Fundamenta Személyi Bankár és a kijelölt értékesítő partnerek a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából járnak el, tevékenységükért díjazásban részesülnek. Zárolt a (hitel)biztosítéki célra felajánlott, terhelt szerződés. A szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése a szerződés létrejöttének a feltétele. 824. módozatú lakás-előtakarékossági szerződés esetén EBKM állami támogatással: 4,98%, állami támogatás nélkül: 0,23%.

A 821. számú módozat (4 év 4 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,56%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%.
Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2024 (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet. A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését célozzák.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön 83/2024. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) bekezdés a) pontja szerint számított referencia THM érték 5,23%, ahol a hitel összege 1 millió forint, futamideje 5 év, új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának a befizetése, továbbá a szerződés létrejöttére irányuló ajánlatnak a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről történő elfogadása. A jelen tájékoztatóban megjelölt THM érték tekintetében – hivatkozással a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2024. (III. 25.) Korm. rendeletre – rögzítjük, hogy a THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a 821. számú módozat (4 év 4 hónap megtakarítás) esetén 1.800.000 Ft szerződéses összeg, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, THM: 5,28%, 53 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 28.529,- Ft, ügyleti kamat: 91.219,- Ft. Havi törlesztő részlet 21.528,- Ft, a törlesztő részletek összege 1.119.748,- Ft. A kölcsönszerződés megkötését hitelbírálat előzi meg, melynek időtartama megközelítőleg két hónap.

Fundamenta

 
Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont