Tájékoztatás egyesülésről

image


Ügyfelek tájékoztatása az egyesülésről


A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet, a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet és a Téti Takarékszövetkezet
küldöttgyűlései 2017. február 24-én elhatározták a három Takarékszövetkezet egyesülését.

A befogadó Takarékszövetkezet a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet lesz, a beolvadó Takarékszövetkezetek a Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet és a Téti Takarékszövetkezet.

A három pénzintézet 2017. június 1-től, együtt Kisalföld Takarék Szövetkezet név alatt folytatja tevékenységét. Az egyesült Takarékszövetkezet főbb adatai:

  • csak magánszemély tulajdonosai vannak (1465 fő)
  • saját tőke nagysága: 4,2 milliárd Ft
  • mérlegfőösszege: 63,6 milliárd Ft
  • ügyfelekkel szemben követelése (hitelek): 27,6 milliárd Ft
  • ügyfelekkel szembeni kötelezettségek (betétek): 50,7 milliárd Ft
  • ügyfeleink értékpapír számlái egyenlege: 23 milliárd Ft

49 fiókban, 259 fő munkavállalóval szolgáljuk ki jelenlegi és jövőbeni ügyfeleinket, Győr-Moson-Sopron megye 12 városa közül 7 városban leszünk jelen.
Az egyesülő Takarékszövetkezetek alapításai óta eltelt közel 60 év bizonyította a Takarékszövetkezetek életképességét. Az egyesült Takarékszövetkezet célja, hogy magas szakmai színvonalon, az eddig megszokott rugalmas és gyors ügyfél kiszolgálással álljon meglévő és jövőbeli ügyfelei rendelkezésére.

A fenti számok és az eredményes működés bizonyítja, hogy a tagok által eldöntött, a megfelelő hatóságok által engedélyezett egyesülés egy tőkeerős, még több ügyfelet kiszolgálni képes, teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szövetkezeti hitelintézetet működtet tovább.

Az egyesülés időpontjában informatikai átállás is lesz, ezért 2017. június 1-jén és 2-án pénztári és könyvelési bankszünnapot tartunk és június 3-án szombaton az egyébként nyitva tartó városi egységeink is zárva lesznek.

A Takarékszövetkezetek kirendeltségei 2017. június 4-én és 5-én Pünkösd ünnepe miatt szintén zárva lesznek.

A bankjegykiadó ATM-ek működnek a szünnapok alatt is, de ügyfeleink csak a 2017. május 31-én fennálló egyenleg erejéig tudnak bankkártyával készpénzhez jutni, mert a bankszünnapokon beérkező jóváírások, munkabérek, járandóságok csak 2017. június 6-án kerülnek könyvelésre az érintett számlákon.
Kérjük, hogy a több napos bankszünnap illetve az ünnepek miatt, jól tervezzék meg készpénz igényüket, és ha szükséges, akkor gondoskodjanak arról, hogy magasabb egyenleg álljon rendelkezésükre.

Az ügyfeleink lakossági és pénzforgalmi számlaszámai az egyesülés, illetve az informatikai rendszerre történő átállás miatt nem változnak. Az OBA általi biztosítottság feltételeiről külön levélben tájékoztatjuk minden ügyfelünket.

A hitelszámlával, kölcsönnel rendelkező ügyfeleknek nincsen teendőjük, hiszen a megkötött szerződésekben rögzített feltételek nem változnak, az Általános Üzletszabályzat és a vonatkozó Általános Szerződési Feltételek továbbra is érvényesek maradnak.

A Kisalföld Takarék Szövetkezet Győr-Moson-Sopron megye meghatározó pénzintézete kíván lenni, amelyben a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet által eddig nyújtott valamennyi pénzügyi szolgáltatás a továbbiakban is elérhető lesz.

Több hónapja készülünk arra, hogy a létrejövő új szervezetünk rugalmasan szolgálja ki Önöket a jövőben is, biztosítva a folyamatosságot.

Kérem, hogy minden fórumon mondják el Önök is, hogy egy kiterjedt fiókhálózattal rendelkező, tőkeerős Győr-Moson-Sopron megyei Takarékszövetkezet jön létre, amely ragaszkodik a szövetkezeti elvekhez, a színvonalas kiszolgáláshoz, hisz a személyes tanácsadás és az ügyfelekkel való napi kapcsolat jelentőségében.

 

Mosonmagyaróvár, 2017. április 10.

                                                                                                                                 Nusser Györgyné
                                                                                                                                 elnök-ügyvezető
 

Termék összehasonlítás

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2024 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...