Családok Otthonteremtési Kedvezménye

Vissza nem térítendő állami támogatás - CSOK - az új szocpol!

CSOK VÁLTOZÁSOK 2015. OKTÓBER 1-TŐL

A támogatást eddig a lakás fűthető helyiségeire tekintettel számított hasznos alapterület alapján lehetett igényelni, október 1-től azonban az előszobán, közlekedőn, nappalin, hálószobán, étkezőn, konyhán, fürdőszobán és WC-n kívül már a kamra, tároló, gardrób, mosókonyha, kazánhelyiség is a hasznos alapterület része.

A méltányolható lakásigényre tekintettel a hasznos alapterület legkisebb mértékének számításánál az igénylő által eltartott valamennyi gyermeket figyelembe kell venni (azokat is, akikre tekintettel az egyéb lakáscélú állami támogatásokról szóló jogszabályok alapján vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást vettek igénybe).

A módosítás újratárgyalja a komfortos és összkomfortos lakás lényeges kitételeit. Október 1-től csak a központi fűtési móddal rendelkező lakás tekinthető összkomfortosnak. Amennyiben a lakás elhelyezkedése szerinti településen a szennyvízelvezetés közüzemi vagy közcélú szolgáltatással történik, a lakás csak e szolgáltatás igénybevétele esetén minősülhet legalább komfortosnak.

Október 1-től az önkormányzati tulajdonú lakásban illetve a szolgálati jogviszonyhoz vagy munkakörhöz kötött lakásban bérlőként élők is igényelhetik a CSOK-ot, amennyiben megvásárolnák otthonukat.

A módosítás pontosítja a vállalt gyermek(ek) megszületésére vonatkozó határidő kezdő időpontját: Építési engedély köteles építés, bővítés esetén a határidő kezdete a használatbavételi engedély, vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló bizonyítvány kiadásának napja, nem építési engedély köteles munkálatok esetén a munkák befejezéséről kiállított teljes bizonyító erejű magánokirat hitelintézethez történő benyújtásának a napja, lakásvásárláskor pedig az adásvételi szerződés megkötésének a napja.

További részletekért regisztráljon az alábbi linkre kattintva:
http://rajkaitakarek.profitpass.hu/csok-szocpol-a-rajkai-takareknal.html

 

többet ne jelenjen meg   Bezár  

Rajkai Takarék

Főoldal

Főoldal

Tevékenység választó

Számlacsomagok

Számlacsomagok
Számlacsomagok

Számlacsomagjaink

Széles körű csomagajánlataink között biztosan Ön is megtalálja az igényeinek megfelelőt!

  Tovább  

Vállalati hitelek

Vállalati hitelek
Vállalati hitelek

Vállalati Hiteltermékeink

Üzleti tervei, elképzelései megvalósításához.

  Tovább  

Befektetési Alapok

Befektetési Alapok
Befektetési Alapok

Befektetési Alapjaink

Változatos befektetési lehetőségek, egyéni igényeinek megfelelően!

  Tovább  

ATM és fiók kereső

ATM és fiók kereső
ATM és fiók kereső
-

Október 5-ig lehet nevezni az idei PénzSztár versenyre

Ismét jelentkezhetnek a középiskolások a pénzügyi ismereteik bővítését elősegítő országos pénzügyi-gazdaság versenyre, a PénzSztárra. A szervezők – a TakarékBank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével – immár harmadik alkalommal hirdetik meg a vetélkedőt, amelynek fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi(...)

  További híreink  
Árfolyamok
Név Egység Vétel Közép Eladás
CHF 1 271.36 0 290.83
EUR 1 297.43 0 315.54
USD 1 263.41 0 279.46
  Tovább  
Electra Internet Bank

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Electra Internet Bank szolgáltatásunkat az Electra Internet Bank gombra kattintva vehetik igénybe

image